FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

Foto van de Week


© Jon Hesen

Rockin'

LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE

WELKOM OP HEIDEROOSJES.COM

YouTube Bekijk de trailer van CEASE-FIRE @ YouTube
geplaatst op: 10/11/2012 (11:27:30)

HEIDEROOSJES IS HISTORIE
Met pijn in het hart maar met opgeheven hoofd is de arena verlaten!
We kunnen terugzien op 4 geweldige eindshows en willen alle bezoekers bedanken voor hun support!

AFSCHEIDS DVD-BOEK & MERCH ITEMS
Via de webshop is vanaf nu de 'afscheids-DVD-in-boekvorm' verkrijgbaar.
Dit is een mooi fotografisch overzicht in boekvorm, mét een dvd schijfje waarop het allerlaatste concert in Brussel (29 sept) staat. Opgenomen met 16 camera's en prachtig gemonteerd.
Voor de mensen die het boek bij de afscheidsshows al hebben gekocht en alleen nog DVD-code hebben (en geen schijfje), ga dan naar deze site: www.heideroosjes.com/dvd-aanvraag/
Uiteraard kun je via de webshop ook nog verschillende shirts en albums krijgen. Let wel; we drukken niet meer bij, dus het is zo lang de voorraad strekt.

LAATSTE (INTERACTIEVE) CLIP
Tot slot; wil je nog meespelen in de allerlaaste videoclip? Dat kan. Het is een interactieve clip bij het nummer ‘Dan Zal Ik Mijn Bakkes Houwe’. Check de speciale website www.bakkeshouwe.nl


MARCO’S BOEK & THEATERTOUR
Geen fotoboek maar een openhartig levensverhaal vind je in ‘KAAL’ het eerste boek van Marco.
Sinds donderdag 20 september in de boekhandel verkrijgbaar en inmiddels bezig aan een tweede druk. Het boek is ook verkrijgbaar tijdens de theatertour van Marco, check theaterdata: www.marcoroelofs.nl
 
 
Voor nu & altijd:
United scum rules, forever!
 
 
Fred, Frank, Marco, Igor
geplaatst op: 28/09/2012 (12:38:54)

Marco sprak bij Pauw & Witteman over zijn boek 'KAAL' en Heideroosjes speelde haar laatste TV-optreden ooit! Check hier de uitzending

 
geplaatst op: 12/06/2012 (10:04:37)

HEIDEROOSJES OP LOWLANDS

PUNKBAND NEEMT AFSCHEID OP HOOFDPODIUM

Heideroosjes zijn bevestigd voor het (uitverkochte) Lowlands festival in Biddinghuizen. Het viertal zal daar op zondag 19 augustus acte de presence geven in de Alpha tent, het hoofdpodium van het festival. De Amerikaanse band Foo Fighters is die dag hoofdact.

“Trots” is het woord dat volgens zanger/gitarist Marco Roelofs hoort bij deze Lowlands boeking. “Het is een dikke kers op onze afscheids-taart. Met name omdat we op het hoofdpodium staan en niet in een lullig achteraf tentje”. In 1995 speelde Heideroosjes voor het eerst op Lowlands. In totaal zou de punkrockband er vier keer haar kunsten vertonen. “En deze vijfde keer zullen we er net zo hard op knallen als al die keren ervoor” aldus Roelofs.

Heideroosjes is momenteel bezig aan een afscheidstournee die hen nog voert langs nationale festivals als de Zwarte Cross, Dutchvalley en Appelpop en langs enkele Belgische, Duitse en Hongaarse festivals. De band gaf onlangs aan te gaan stoppen, na 23 jaar toeren in dezelfde bezetting. De allerlaatste concerten vinden eind september plaats in Amsterdam (21 en 22) en Brussel (28 en 29). De shows op 22 & 29 september zijn uitverkocht, kaartjes voor de extra shows zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de site van de Melkweg Amsterdam (21 september) en AB Brussel (28 september)
geplaatst op: 20/05/2012 (12:59:36)

COLUMN

Soms lezen we een column waar we niks aan toe te voegen hebben...
geplaatst op: 16/05/2012 (14:06:49)

SOLO THEATERSHOW 'KAAL'  door MARCO ROELOFS

Tussen de afscheidsconcerten door werkt Marco aan zijn eerste boek én een solo theatervoorstelling getiteld 'KAAL'. Die gaat hij spelen in theaters in Nederland en België vanaf oktober 2012. Meer informatie over zowel het boek als het theaterstuk verschijnt spoedig. De tourdata zijn wel al bekend. Kijk daarvoor op de CONCERTPAGINA. 
geplaatst op: 20/04/2012 (10:18:26)

HEIDEROOSJES OP SZIGET FESTIVAL HONGARIJE

Heideroosjes is toegevoegd aan de line up van Sziget in Hongarije. Dit festival vindt plaats van 06 tot en met 12 augustus in Budapest en verwacht 400.000 bezoekers over zeven dagen.

“Heel mooi dat we deze uitnodiging nog krijgen” zegt Marco namens de band.

“We hebben al eerder in Hongarije gespeeld met The Misfits. Dat was supergaaf en succesvol. Tof dat zoiets nu resulteert in een plek op het Sziget festival”.

Heideroosjes staat geprogrammeerd op zondag 12 augustus.

Ook acts als Korn, Placebo en Stone Roses treden aan op Sziget


geplaatst op: 28/02/2012 (11:04:50)

Heideroosjes in studio voor opnames titelsong korte film

De Heideroosjes maken opnames van een rock-versie van het Nederlandse volkslied. Het nummer is bedoeld als titelsong voor de nieuwe korte film Wilhelmus. Zanger Marco Roelofs speelt een rol in de film naast Monic Hendrickx. Ook voormalig politica Rita Verdonk zal in de film te zien zijn. Het tragi-komische script draait om een jonge Turkse vuilnisman die een inburgeringscursus moet doen. Daarvoor moet hij het Wilhelmus kennen en zingen voor de commissie, maar dat durft hij helemaal niet. Regisseur Timur Ismailov maakte eerder de film ‘Bingo’ die in 13 landen prijzen won op filmfestivals. Het team achter de film maakt voor deze produktie ook gebruik van zogenaamde crowdfunding. Mensen kunnen een aandeel in de film kopen en steunen daarmee ook automatisch de film. Meer info daarover is te vinden op CineCrowd


geplaatst op: 30/01/2012 (20:23:35)

Heideroosjes toch NIET bevestigd voor Pinkpop

In tegenstelling tot berichten in de media is Heideroosjes toch niét geboekt voor het Pinkpop festival. De nieuwssite van de Limburgse zender L1 en website Nu.nl meldden vanochtend dat organisator Jan Smeets de komst van Heideroosjes bevestigd had. Later vandaag was het bericht opeens van de L1 site verdwenen en moest ook nu.nl het bericht nuanceren. "Wij waren euforisch" reageert Marco Roelofs. "Het is prachtig wanneer je als band je carriere symbolisch mag afsluiten op het festival waar het ooit echt begon. De hele dag kregen we mail en smsjes van mensen die ons feliciteerden. Nu blijkt dat het helemaal niet waar is. Dat is een domper, heel érg zuur".

Het complete programma van pinkpop wordt eind februari bekend gemaakt. "Zou mooi zijn als we alsnog bevestigd worden. Maar ik geloof het pas als ik een ondertekend contract zie liggen" aldus Marco. 

 
geplaatst op: 18/12/2011 (14:51:54)

AFSCHEIDSSHOWS AMSTERDAM & BRUSSEL UITVERKOCHT. EXTRA SHOWS OP 21 + 28 SEPT 2012

In krap drie weken tijd zijn de afscheidsconcerten in de Melkweg te Amsterdam én in de AB te Brussel uitverkocht. Die enorme toeloop heeft ons verrast. Omdat de vraag naar kaartjes aanhoudt is besloten om in beide landen een dag eerder nóg een extra afscheidsshow te doen.

Dit afscheidsconcert vindt plaats op VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2012, ook in de Melkweg. In Brussel wordt de extra dag VRIJDAG 28 SEPTEMBER 2012. Kaartjes voor deze extra shows zijn in de voorverkoop via de site van de Melkweg Amsterdam en AB Brussel
geplaatst op: 08/12/2011 (15:53:22)

RECENSIES VAN HET NIEUWE ALBUM (update)

 

OOR:  “ een uitgebalanceerd album, waarop de Heideroosjes nog eenmaal laten zien waarom jong alternatief Nederland ze al die jaren in het hart heeft gesloten”

 

LIVE XS:  “nergens hoor je op deze afscheidsplaat gemaktzucht..sterker, het is een dijk van een plaat.. ongekend veel energie, humor en aanstekelijke songs”

 

NU.NL Cease-Fire is een mooie aanvulling op de Heideroosjes-discografie, want de band klinkt tekstueel nog altijd intens en muzikaal nog immer fel “

 

FESTIVALINFO:  “” Tekstueel gezien is Cease-Fire erg goed en ook muzikaal is het album dik in orde…… Waar de oude platen van de band vullers bevatten, is op Cease-Fire elke song een schot in de roos. Beluisteren van het album doet je opnieuw beseffen hoe ontzettend jammer het is dat de Heideroosjes straks niet meer bestaan.

 

MUSIC MAKER: “in nummers als ‘TOT HIER’ en ‘TEN YEARS’ blijkt dat het heilige vuur nog niet gedoofd is

 

AARDSCHOK:  In dit laatste album is nog een keer samengebald wat heideroosjes altijd zo innemend maakte… de songs stuiteren energiek voorbij…het idealisme van het kwartet heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan. Knap om te stoppen als die kwaliteit nog onaangetast is”

DAMUSIC.BE:  ".. volwassen... Marco Roelofs blijkt een echte woordkunstenaar te zijn...stoppen op een hoogtepunt heet dat dan".
geplaatst op: 01/12/2011 (18:34:54)

In België komt het nieuwe album ook binnen in de Top 100, op nummer 75!
geplaatst op: 29/11/2011 (12:59:04)

Het nieuwe album komt deze week binnen in de Nederlandse Album Top 100 op nummer 65!


geplaatst op: 18/11/2011 (20:28:29)

DEFINITIEF AFSCHEID HEIDEROOSJES IN AMSTERDAM & BRUSSEL

Het allerlaatste concert van Heideroosjes in Nederland vindt plaats op zaterdag 22 september 2012 in de Melkweg - AMSTERDAM (NL).

Het allerlaatste concert in Belgie staat gepland voor zaterdag 29 september 2012 in de AB te BRUSSEL(B).

De voorverkoop voor Brussel start op 18 november. De voorverkoop voor Amsterdam is iets doorgeschoven en start op woensdag 23 november.

Tot het einde van dit jaar doet de band een tour in de clubzalen. In 2012 speelt Heideroosjes nog op een aantal festivals waarna op bovengenoemde data het doek definitief valt.
geplaatst op: 14/11/2011 (20:33:49)

Twee daags festival afgelast. Heideroosjes speelt zaterdag niet in Horst.

Wegens te grote financiële risico's heeft de organisatie van het 2-daags festival in Horst besloten te cancellen.
In de media is echter gemeld dat dit voor Heideroosjes het allerlaatste concert in de thuishaven zou zijn. Dat klopt niet.
Het management van Heideroosjes was al bezig met een lokale afscheidsshow in de zomer van 2012.
De organisatie van Flestival is hier vooraf ook over ingelicht.
Nu het festival wegvalt gaan we uiteraard nog harder werken om in 2012 een laatste optreden in eigen regio te realiseren.
geplaatst op: 26/10/2011 (10:26:02)

NIEUWE SINGLE & VIDEOCLIP

De nieuwe single WEG VAN DE MEESTE WEERSTAND en bijbehorende videoclip zijn klaar!

Support ons en bestel ‘m via iTunes .

Vanaf half november touren we door de zalen, check onze tourlijst . In 2012 spelen we nog een select aantal festivals en daarna valt in de zomer van dat jaar het doek.

MEER NIEUWSBERICHTEN...