FacebookInstagramTwitterYouTubeSpotify
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | CONTACT

Luister op Spotify!


Spotify

geplaatst op: 22/11/2018 (08:21:03)

HEIDEROOSJES VOEGEN ENKELE FESTIVALS TOE AAN JUBILEUMJAAR

Na het snelle uitverkopen van de twee jubileumshows mochten we ons verheugen op talloze aanvragen van zalen en festivals. Dat streelt ons ego maar we hebben besloten om slechts een beperkt aantal shows toe te voegen. Festivals, want dat vinden we tof! De eerste twee zijn inmiddels bekend gemaakt, Paaspop en Jera On Air, beiden in Nederland. Ook in België en Duitsland volgt een select aantal festivaldata om 30-jaar-Heideroosjes te vieren. We zijn verheugd op de massale interesse en kunnen niet wachten om jullie nog éénmaal te zien.. in the pit!geplaatst op: 29/09/2018 (10:21:06)

"Wow! Uitverkocht in 3 minuten! We zijn overweldigd door de ongekende respons op onze 30 jaar jubileumshows. Ondanks de vele appjes, mailtjes en zelfs een fax, komt er vooralsnog geen extra show. We gaan dit eerst even vieren met een kratje bier (en Punica voor Igor). Wie weet wat de toekomst brengt. Voor nu: "See you in 2019!"

geplaatst op: 26/09/2018 (06:50:19)

30 jaar Heideroosjes met twee concerten!

Jubileumshows in Amsterdam en Brussel

In 2019 is het precies dertig jaar geleden dat Heideroosjes werd opgericht. Daarom keren we -héél even- terug! We doen twee jubileumconcerten, op de plekken waar we afscheid namen van het legioen: Melkweg Amsterdam (26 januari) en de AB te Brussel (2 februari).

Na de laatste show in september 2012 hebben we elkaar nauwelijks gezien.
Vanaf onze puberteit hadden we vrijwel full time met elkaar in een bus gezeten. 1500 shows van Japan tot de VS en Zuid Afrika. Het was tijd voor nieuwe, eigen dingen.
Fred bouwde zijn eigen cultureel evenementenbureau verder uit, Igor bleef wereldwijd touren als drumroadie van Epica en Frank richtte zich op zijn werk als audiovisueel technicus.
Alleen Marco ging door als artiest. Hij tekende een boekcontract bij uitgeverij Thomas Rap en schreef zijn debuut 'KAAL'. Hij maakte twee solo-theatervoorstellingen, nam een rock-album op met de band STAVAST en was te zien als TV-presentator in INK MASTER (SPIKE TV).

We kregen de afgelopen jaren regelmatig het aanbod vanuit festivals om weer te spelen. Maar we hadden er simpelweg geen zin in.
Eéns per jaar zagen we elkaar tijdens een feestje met alle voormalige crewleden.
Daar ontstond het idee om in 2019 wel iets te doen rondom 30 jaar Heideroosjes.
En daar hebben we zin in ja!
Beide jubileumshows gaan komende zaterdag 29 september om 10.00 uur in de voorverkoop via de websites van Melkweg en AB!

In de Melkweg wordt het voorprogramma verzorgd door Afterpartees, de Limburgse Excelsior-band en zelf verklaarde fans van Heideroosjes. In de AB warmt de Vlaams/Nederlandse punkband MARCH de zaal op.
LET'S MAKE SCUM UNITED..AGAIN!
geplaatst op: 10/11/2012 (11:27:30)

HEIDEROOSJES IS HISTORIE

Met pijn in het hart maar met opgeheven hoofd is de arena verlaten!
We kunnen terugzien op 4 geweldige eindshows en willen alle bezoekers bedanken voor hun support!

AFSCHEIDS DVD-BOEK & MERCH ITEMS
Via de webshop is vanaf nu de 'afscheids-DVD-in-boekvorm' verkrijgbaar.
Dit is een mooi fotografisch overzicht in boekvorm, mét een dvd schijfje waarop het allerlaatste concert in Brussel (29 sept) staat. Opgenomen met 16 camera's en prachtig gemonteerd.
Voor de mensen die het boek bij de afscheidsshows al hebben gekocht en alleen nog DVD-code hebben (en geen schijfje), ga dan naar deze site: www.heideroosjes.com/dvd-aanvraag/
Uiteraard kun je via de webshop ook nog verschillende shirts en albums krijgen. Let wel; we drukken niet meer bij, dus het is zo lang de voorraad strekt.

LAATSTE (INTERACTIEVE) CLIP
Tot slot; wil je nog meespelen in de allerlaaste videoclip? Dat kan. Het is een interactieve clip bij het nummer ‘Dan Zal Ik Mijn Bakkes Houwe’. Check de speciale website www.bakkeshouwe.nl


MARCO’S BOEK & THEATERTOUR
Geen fotoboek maar een openhartig levensverhaal vind je in ‘KAAL’ het eerste boek van Marco.
Sinds donderdag 20 september in de boekhandel verkrijgbaar en inmiddels bezig aan een tweede druk. Het boek is ook verkrijgbaar tijdens de theatertour van Marco, check theaterdata: www.marcoroelofs.nl
 
 
Voor nu & altijd:
United scum rules, forever!
 
 
Fred, Frank, Marco, Igor
geplaatst op: 28/09/2012 (12:38:54)

Marco sprak bij Pauw & Witteman over zijn boek 'KAAL' en Heideroosjes speelde haar laatste TV-optreden ooit! Check hier de uitzending

 
geplaatst op: 12/06/2012 (10:04:37)

HEIDEROOSJES OP LOWLANDS

PUNKBAND NEEMT AFSCHEID OP HOOFDPODIUM

Heideroosjes zijn bevestigd voor het (uitverkochte) Lowlands festival in Biddinghuizen. Het viertal zal daar op zondag 19 augustus acte de presence geven in de Alpha tent, het hoofdpodium van het festival. De Amerikaanse band Foo Fighters is die dag hoofdact.

“Trots” is het woord dat volgens zanger/gitarist Marco Roelofs hoort bij deze Lowlands boeking. “Het is een dikke kers op onze afscheids-taart. Met name omdat we op het hoofdpodium staan en niet in een lullig achteraf tentje”. In 1995 speelde Heideroosjes voor het eerst op Lowlands. In totaal zou de punkrockband er vier keer haar kunsten vertonen. “En deze vijfde keer zullen we er net zo hard op knallen als al die keren ervoor” aldus Roelofs.

Heideroosjes is momenteel bezig aan een afscheidstournee die hen nog voert langs nationale festivals als de Zwarte Cross, Dutchvalley en Appelpop en langs enkele Belgische, Duitse en Hongaarse festivals. De band gaf onlangs aan te gaan stoppen, na 23 jaar toeren in dezelfde bezetting. De allerlaatste concerten vinden eind september plaats in Amsterdam (21 en 22) en Brussel (28 en 29). De shows op 22 & 29 september zijn uitverkocht, kaartjes voor de extra shows zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de site van de Melkweg Amsterdam (21 september) en AB Brussel (28 september)
geplaatst op: 16/05/2012 (14:06:49)

SOLO THEATERSHOW 'KAAL'  door MARCO ROELOFS

Tussen de afscheidsconcerten door werkt Marco aan zijn eerste boek én een solo theatervoorstelling getiteld 'KAAL'. Die gaat hij spelen in theaters in Nederland en België vanaf oktober 2012. Meer informatie over zowel het boek als het theaterstuk verschijnt spoedig. De tourdata zijn wel al bekend. Kijk daarvoor op de CONCERTPAGINA. 
geplaatst op: 20/04/2012 (10:18:26)

HEIDEROOSJES OP SZIGET FESTIVAL HONGARIJE

Heideroosjes is toegevoegd aan de line up van Sziget in Hongarije. Dit festival vindt plaats van 06 tot en met 12 augustus in Budapest en verwacht 400.000 bezoekers over zeven dagen.

“Heel mooi dat we deze uitnodiging nog krijgen” zegt Marco namens de band.

“We hebben al eerder in Hongarije gespeeld met The Misfits. Dat was supergaaf en succesvol. Tof dat zoiets nu resulteert in een plek op het Sziget festival”.

Heideroosjes staat geprogrammeerd op zondag 12 augustus.

Ook acts als Korn, Placebo en Stone Roses treden aan op Sziget


geplaatst op: 18/12/2011 (14:51:54)

AFSCHEIDSSHOWS AMSTERDAM & BRUSSEL UITVERKOCHT. EXTRA SHOWS OP 21 + 28 SEPT 2012

In krap drie weken tijd zijn de afscheidsconcerten in de Melkweg te Amsterdam én in de AB te Brussel uitverkocht. Die enorme toeloop heeft ons verrast. Omdat de vraag naar kaartjes aanhoudt is besloten om in beide landen een dag eerder nóg een extra afscheidsshow te doen.

Dit afscheidsconcert vindt plaats op VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2012, ook in de Melkweg. In Brussel wordt de extra dag VRIJDAG 28 SEPTEMBER 2012. Kaartjes voor deze extra shows zijn in de voorverkoop via de site van de Melkweg Amsterdam en AB Brussel
geplaatst op: 01/12/2011 (18:34:54)

In België komt het nieuwe album ook binnen in de Top 100, op nummer 75!
geplaatst op: 29/11/2011 (12:59:04)

Het nieuwe album komt deze week binnen in de Nederlandse Album Top 100 op nummer 65!


geplaatst op: 18/11/2011 (20:28:29)

DEFINITIEF AFSCHEID HEIDEROOSJES IN AMSTERDAM & BRUSSEL

Het allerlaatste concert van Heideroosjes in Nederland vindt plaats op zaterdag 22 september 2012 in de Melkweg - AMSTERDAM (NL).

Het allerlaatste concert in Belgie staat gepland voor zaterdag 29 september 2012 in de AB te BRUSSEL(B).

De voorverkoop voor Brussel start op 18 november. De voorverkoop voor Amsterdam is iets doorgeschoven en start op woensdag 23 november.

Tot het einde van dit jaar doet de band een tour in de clubzalen. In 2012 speelt Heideroosjes nog op een aantal festivals waarna op bovengenoemde data het doek definitief valt.
geplaatst op: 14/09/2011 (06:32:17)

HEIDEROOSJES STOPPEN

Laatste plaat komt 21 november uit gevolgd door tour!!

Tweeëntwintig jaar geleden begonnen wij aan een muzikaal jongensboek waarvan we nooit hadden verwacht dat het zoveel hoofdstukken zou bevatten. Toch beginnen we vandaag aan het laatste hoofdstuk: Heideroosjes gaan stoppen. Ons laatste album zal verschijnen op maandag 21 november dit jaar.

We hebben de steile berg van succes bevochten en bedwongen. We hebben bovenop die berg gestaan en genoten van het fantastische uitzicht. Maar op die berg blijven, dat vergt constante energie en inzet. Ieder album, iedere tour, het is altijd weer een eindexamen. Het bepaalt waar je staat als band. Jarenlang kostte ons dat geen enkele moeite maar nu voelen we dat ons plezier barsten vertoont. Niet het optreden zelf, dat is nog altijd geweldig. Maar de constante prestatiedruk en alle zakelijke sores die komt kijken bij een professionele band, die beslommeringen zijn we zat. Heideroosjes geven altijd en overal 100%. Voor minder doen we het niet. Zo ook toen we –na onze rustpauze in 2010- weer begonnen. Het optreden ging als vanouds en voelde super. Maar op andere vlakken kwamen we erachter dat het collectief moegestreden was. De ijzeren wil om de wereld te veroveren, die bleek vervaagd. Ook de persoonlijke prioriteiten van de bandleden bleken veranderd. We hebben daarover vaak gepraat en de conclusie was steeds dezelfde; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten. Want zoals Neil ooit zong en Kurt schreef: It’s better to burn out than to fade away. We verlaten de arena echter niet via de achterdeur. No way. Op dit moment zitten we in de studio want we gaan eruit in stijl; met een album en een tournee. Nog één ronde gas erop! Het laatste album heet CEASE-FIRE en verschijnt op MAANDAG 21 NOVEMBER. Vanaf half november touren we door de zalen, check onze tourlijst .

In 2012 spelen we nog een select aantal festivals en daarna valt in de zomer van dat jaar het doek.

We hopen je te zien tijdens onze afscheidstour. Voor die laatste party in de moshpit. Omdat united scum rules.

Bedankt voor de onvergetelijke jaren die jullie ons gegeven hebben.

Marco, Frank, Fred, Igor

Zie ook ons officieel persbericht .


geplaatst op: 05/02/2011 (15:38:01)

KIJK HIER naar een 50 minuten documentaire over de tot standkoming van de theatershow! Uitgezonden door regionale zender L1
geplaatst op: 01/02/2011 (22:57:07)

De theatershow van Heideroosjes is uitsluitend te zien in theaters. De band maakt echter één uitzondering hierop en dat zal zijn op zondag 24 april. Die dag spelen de mannen een ingekorte versie van 'Manie! Manie!' in de theatertent van het jaarlijkse festijn Paaspop - Schijndel .MEER NIEUWSBERICHTEN...