FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIE


LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


HEIDEROOSJES IS HISTORIE

geplaatst op: 04/10/2012

Met pijn in het hart maar met opgeheven hoofd is de arena verlaten!
We kunnen terugzien op 4 geweldige eindshows en willen alle bezoekers bedanken voor hun support!

AFSCHEIDS DVD-BOEK & MERCH ITEMS
Via de webshop kun je nog een DVD in boekvorm kopen.
Dit is een mooi fotografisch overzicht in boekvorm, het dvd schijfje zit er alleen nog niet in. Het allerlaatste concert in Brussel (29 sept) is opgenomen en na de eindmix krijg je dan die DVD thuisgestuurd.
De details staan in het fotoboek en wijzen zich vanzelf.
Heb je een DVD-code, ga dan naar deze site: www.heideroosjes.com/dvd-aanvraag/
Uiteraard kun je via de webshop ook nog diverse merch items kopen.

LAATSTE (INTERACTIEVE) CLIP
Wil je nog meespelen in de allerlaaste videoclip? Dat kan. Het is een interactieve clip bij het nummer ‘Dan Zal Ik Mijn Bakkes Houwe’. Check de speciale website www.bakkeshouwe.nl


MARCO’S BOEK & THEATERTOUR
Geen fotoboek maar een openhartig levensverhaal vind je in ‘KAAL’ het eerste boek van Marco.
Sinds donderdag 20 september in de boekhandel verkrijgbaar maar ook tijdens de theatertour van Marco, check theaterdata: www.marcoroelofs.nl
 
 
Voor nu & altijd:
United scum rules, forever!
 
 
Fred, Frank, Marco, Igorprinter-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES OP LOWLANDS

geplaatst op: 12/06/2012

PUNKBAND NEEMT AFSCHEID OP HOOFDPODIUM

Heideroosjes zijn bevestigd voor het (uitverkochte) Lowlands festival in Biddinghuizen. Het viertal zal daar op zondag 19 augustus acte de presence geven in de Alpha tent, het hoofdpodium van het festival. De Amerikaanse band Foo Fighters is die dag hoofdact.

“Trots” is het woord dat volgens zanger/gitarist Marco Roelofs hoort bij deze Lowlands boeking. “Het is een dikke kers op onze afscheids-taart. Met name omdat we op het hoofdpodium staan en niet in een lullig achteraf tentje”. In 1995 speelde Heideroosjes voor het eerst op Lowlands. In totaal zou de punkrockband er vier keer haar kunsten vertonen. “En deze vijfde keer zullen we er net zo hard op knallen als al die keren ervoor” aldus Roelofs.

Heideroosjes is momenteel bezig aan een afscheidstournee die hen nog voert langs nationale festivals als de Zwarte Cross, Dutchvalley en Appelpop en langs enkele Belgische, Duitse en Hongaarse festivals. De band gaf onlangs aan te gaan stoppen, na 23 jaar toeren in dezelfde bezetting. De allerlaatste concerten vinden eind september plaats in Amsterdam (21 en 22) en Brussel (28 en 29). De shows op 22 & 29 september zijn uitverkocht, kaartjes voor de extra shows zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de site van de Melkweg Amsterdam (21 september) en AB Brussel (28 september)printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES OP SZIGET FESTIVAL HONGARIJE

geplaatst op: 20/04/2012

Heideroosjes is toegevoegd aan de line up van Sziget in Hongarije. Dit festival vindt plaats van 06 tot en met 12 augustus in Budapest en verwacht 400.000 bezoekers over zeven dagen.

“Heel mooi dat we deze uitnodiging nog krijgen” zegt Marco namens de band.

“We hebben al eerder in Hongarije gespeeld met The Misfits. Dat was supergaaf en succesvol. Tof dat zoiets nu resulteert in een plek op het Sziget festival”.

Heideroosjes staat geprogrammeerd op zondag 12 augustus.

Ook acts als Korn, Placebo en Stone Roses treden aan op Sziget

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES STOPPEN

geplaatst op: 14/09/2011

Punkrockband eindigt met nieuwe plaat en laatste tournee.

De Heideroosjes, Nederlands bekendste en meest spelende punkrockgezelschap gaat stoppen. De band opereert al tweeëntwintig jaar in ongewijzigde bezetting. Op MAANDAG 21 NOVEMBER verschijnt het nieuwe en tevens laatste studioalbum ‘CEASE-FIRE’. De week daarvoor start de laatste tournee door de zalen. De voorverkoop voor de afscheidstour start aanstaande zaterdag 17 september om 10.00 uur. In 2012 speelt Heideroosjes nog een select aantal festivals waarna in september het doek definitief valt.

Heideroosjes deden bijna 1500 optredens door heel Europa maar toerden ook in de Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. De band stond lange tijd onder contract bij het grootste punklabel ter wereld, het Amerikaanse Epitaph Records. Heideroosjes verkocht een paar honderdduizend albums en speelde meermalen op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter. Ook schuwde het viertal opmerkelijke samenwerkingen niet. Zo speelde de groep samen met het klassieke Metropole Orkest en maakte met Gerd Leers, destijds Burgemeester van Maastricht, een protestsong over het softdrugsbeleid. Ook werkte de band samen met uiteenlopende popartiesten zoals Henny Vrienten, Urbanus en Lemmy Killmister van de Engelse rockband Motörhead.

“Dit doet pijn tot in mijn botten” vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”.

Maar de intensieve levensstijl die bij het bandleven hoort maakte niet meer ieder bandlid gelukkig, zo blijkt. “Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”.

Daarom heeft de band besloten om nog één keer de studio in te duiken en samen de laatste plaat op te nemen. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”.

Marco, Frank, Fred, Igor

printer-vriendelijke versie
top

20 jaar Heideroosjes in tentoonstelling

geplaatst op: 23/09/2009

Heideroosjes krijgt een eigen tentoonstelling. Het pasgeopende Museum De Kantfabriek in Horst benaderde de band hiervoor. "We waren wel even verbaasd" aldus Marco "Heideroosjes in een museum? Maar in tweede instantie vonden we het ook wel eigenwijs en daarom bij ons passen".

De tentoonstelling bevat foto's, filmpjes, brieven, krantenartikelen uit 20 jaar Heideroosjes. Ook staan de allereerste instrumenten van de bandleden opgesteld. En daar mag zelfs op gespeeld worden. "Kunnen supporters zelf even voelen hoe 't voelt om in de Heideroosjes te spelen".

Titel van de expositie is "20 jaar Heideroosjes; A Bag Full Of Stories" en is te zien vanaf vrijdag 02 oktober tot en met zondag 06 december. Voor openingstijden kan men het beste even kijken op de website van het museum printer-vriendelijke versie
top

tracklist dubbel album '20 years; ode & tribute'

geplaatst op: 28/04/2009

Op 05 juni ligt ie in de betere platenzaak maar hierbij alvast de tracklist van het 20-jaar-jubileum-dubbel-album:

Disk 1:    ODE

1.       INTRO

2.       ROCK THIS TOWN  (the stray cats)

3.       WOULDN’T  IT BE NICE (pennywise)

4.       DE WERELD DRAAIT DOOR (bewerking Billy Joel)

5.       SCREAMING FOR CHANGE (uniform choice)

6.       BACK HOME (the golden earring)

7.       THE RIDDLE (nik kershaw)

8.       EEN OORLOG TEGELIJK  (jeroen van merwijk)

9.       NOTHING IS EASY (spermbirds)

10.   DOE MAAR NET ALOF JE NEUS BLOEDT (doe maar)

11.   WE ARE 138 / AMERICAN PSYCHO (the misfits)

12.   RING OF FIRE (johnny cash)

13.   I WANNA BE SEDATED (ramones)

14.   MEDLICA  (bonus track)

 

Disk 2:   TRIBUTE

1.       I’M NOT DEAF..  (PETER PAN SPEEDROCK)

2.       DAN BREEKT DE HEL LOS (BLØF)

3.       I CAN’T CHANGE THE WORLD (DI-RECT)

4.       EMBRACE & DESTROY (GORKI)

5.       NOTHING FOR FREE (THE KIDS)

6.       TIME IS TICKING AWAY (JACQUELINE GOVAERT)

7.       NOTHING’S WRONG (EPICA)

8.       TERING TYFUS TAKKETRUT  (THE OPPOSITES)

9.       BREAK THE PUBLIC PEACE (BACKFIRE)

10.   SCAPEGOAT REVOLUTION  (THE APERS)

11.   TIME IS TICKING AWAY (ROWWEN HÈZE)

12.   TERING TYFUS TAKKETRUT (BELGIAN ASOCIALITY)

13.   FISTFUL OF IDEALS (NAILPIN)

14.   SJONNIE & ANITA (BZB)

15.   BEACH OF FAKE (JEREMY’S)

16.   ZE SMELTEN DE PAASHAAS (URBANUS)

 printer-vriendelijke versie
top

20 jaar Heideroosjes met uniek dubbel-album

geplaatst op: 25/03/2009

Heideroosjes bestaat twintig jaar! Bijna 2000 keer stonden de mannen op de planken en nimmer was er een bezettingswisseling. Dat moet gevierd worden. Met een uniek dubbelalbum en een uitgebreide tournee.

 

Het jubileum-album getiteld “20 YEARS; ODE & TRIBUTE” kent twee delen. Op het ene schijfje ontvangt Heideroosjes een muzikale tribute van collega-bands. Zestien uiteenlopende artiesten waaronder BLØF, DI-RECT, PETER PAN SPEEDROCK, ROWWEN HEZE, EPICA, GORKI, THE OPPOSITES, THE KIDS, JACQUELINE (KREZIP) en zelfs de Vlaamse komiek URBANUS hebben een Heideroosjes nummer opgenomen. De totale tracklisting mag je over een paar weken op deze site verwachten!

Op de andere disc geeft Heideroosjes zélf een muzikaal saluut aan haar voorbeelden variërend van Johnny Cash tot Pennywise.

 

Deze week begint Heideroosjes met de eerste try outs voor de jubileum-tournee die deze zomer start en die naast Nederland ook België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aandoet. Het speciale dubbel-album verschijnt op vrijdag 05 juni.

Tijdens het Pinkpop-festival (één week eerder) is het album exclusief verkrijgbaar op het festival.printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes neemt theater-DVD op in WEERT

geplaatst op: 21/01/2009

Heideroosjes heeft het Munttheater in Weert (NL) uitgekozen om een DVD van haar theatervoorstelling op te nemen. DONDERDAG 12 FEBRUARI geeft het viertal daar de laatste Limburgse voorstelling van de theatertour. "Het kwam toevallig zo uit maar het is natuurlijk extra leuk om de DVD op te nemen in eigen provincie" aldus Marco.

De voorstelling begint om 20.15 uur. ER ZIJN NOG ENKELE KAARTEN VERKRIJGBAAR. Zie de tourlijst met link naar het Munttheater in Weert.

Wanneer de DVD zal verschijnen is nog niet bekend.

printer-vriendelijke versie
top

Marco blikt terug en kijkt vooruit naar 2009

geplaatst op: 17/12/2008

Ik weet nog dat ik mijn nieuwe agenda opende (ja, ik heb nog een ‘old school’ agenda) en me afvroeg wat 2008 zou brengen. Een propvol gekladderde agenda verder kan ik zeggen dat het een enerverend jaar was. Op alle gebied. We namen risico. We weken af van gebaande paden en maakten een theatershow. Een voorstelling waarin we onszelf meer dan bloot gaven. Totaal niet punk, of daarom juist wel? Whatever. De reacties zijn positief dus het was een goede beslissing. Aan de andere kant; al had iedereen ons afgebrand, dan was het nóg een goede beslissing. Je moet als band doen wat je voelt. En de Heideroosjes roeien desnoods tegen de stroom in.

Ook kijk ik met plezier terug op de ‘normale’ shows in Wenen, Berlijn, Hamburg, Keulen en Budapest. We hebben in 2008 minder in het buitenland getourd omdat we ons goed wilden voorbereiden op de theatertour door Nederland en België. Die is nu bijna voltooid en de voorbereidingen voor 2009 –het jubileumjaar!- zijn al in volle gang. Het zal een druk jaar worden met veel concerten. Heerlijk! Want theater is leuk, maar zo’n festival-wei vol pogoënde mensen is ook héél vet.

Wat brengt 2009 dan? Tja, ik kan nog niet alles verklappen maar er komt een dubbel-album uit. In de maand mei. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat hoor je half januari. Tot die tijd moeten we het een beetje cryptisch houden, maar bijzonder wordt het zeker. Want 20 jaar samen in een band, dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Dat verdiend eigenlijk een vermelding in het Guiness Book Of Records haha. Al die ontelbare kilometers op elkaars lip in een bus, al die ontelbare uren wachten in een kleedkamer, meer dan 1500 keer op een podium raggen totdat je totaal leeg bent… It’s a dirty job, but someone’s got to do it! Maar serieus: We vinden het een eer dat er na 20 jaar nog altijd mensen naar onze concerten komen en onze T-shirts dragen. We hebben al veel bands zien komen (en gaan) en beseffen als geen ander dat keihard werken de enige manier is om je bestaansrecht te behouden. Daarom onze welgemeende nederige dank voor jullie steun het afgelopen jaar. Graag tot ergens in 2009!

printer-vriendelijke versie
top

Premiere in Brussel machtig mooi!

geplaatst op: 07/11/2008

Mijn eerste gedachte toen ik gisteren het podium van de AB in Brussel afliep? "Oef, dit was boven verwachting". Want Belgische humor is bij lange na geen Hollandse humor. Veel cabaretiers die in Nederland volle zalen trekken, stellen bij onze Vlaamse buren geen fluit voor. Maar de scheldnaam "reserve-Belgen", die wij als Limburgers soms naar ons hoofd gesmeten krijgen, heeft bij onze theatershow in ons voordeel gewerkt. Want Brussel begreep onze humor ging plát en gaf zich totaal over. Het blijft tof om de verwarring op de gezichten van onze vaste supporters te zien. De eerste 5 minuten weten mensen vaak niet goed hoe ze 't hebben. "what the fuck is dit??!" lees ik dan in de verbaasde blikken. Heerlijk. Vooral als het daarna helemaal goedkomt en het publiek meegaat in de achtbaan van onze waanzin. De show in Brussel was de perfecte aftrap voor de Belgische theatershows van komende maanden. En natuurlijk zijn de Nederlandse theatervoorstellingen ook zalig, maar in België smaakt het bier altijd nét effe beter haha... Aan iedereen die erbij was in de AB, thanks so much!

Groet namens de band, Marcoprinter-vriendelijke versie
top