FacebookInstagramTwitterYouTubeSpotify
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | CONTACT

NAVIGATIE

Luister op Spotify!


Spotify


HEIDEROOSJES STOPPEN

geplaatst op: 14/09/2011

Punkrockband eindigt met nieuwe plaat en laatste tournee.

De Heideroosjes, Nederlands bekendste en meest spelende punkrockgezelschap gaat stoppen. De band opereert al tweeëntwintig jaar in ongewijzigde bezetting. Op MAANDAG 21 NOVEMBER verschijnt het nieuwe en tevens laatste studioalbum ‘CEASE-FIRE’. De week daarvoor start de laatste tournee door de zalen. De voorverkoop voor de afscheidstour start aanstaande zaterdag 17 september om 10.00 uur. In 2012 speelt Heideroosjes nog een select aantal festivals waarna in september het doek definitief valt.

Heideroosjes deden bijna 1500 optredens door heel Europa maar toerden ook in de Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. De band stond lange tijd onder contract bij het grootste punklabel ter wereld, het Amerikaanse Epitaph Records. Heideroosjes verkocht een paar honderdduizend albums en speelde meermalen op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter. Ook schuwde het viertal opmerkelijke samenwerkingen niet. Zo speelde de groep samen met het klassieke Metropole Orkest en maakte met Gerd Leers, destijds Burgemeester van Maastricht, een protestsong over het softdrugsbeleid. Ook werkte de band samen met uiteenlopende popartiesten zoals Henny Vrienten, Urbanus en Lemmy Killmister van de Engelse rockband Motörhead.

“Dit doet pijn tot in mijn botten” vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”.

Maar de intensieve levensstijl die bij het bandleven hoort maakte niet meer ieder bandlid gelukkig, zo blijkt. “Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”.

Daarom heeft de band besloten om nog één keer de studio in te duiken en samen de laatste plaat op te nemen. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”.

Marco, Frank, Fred, Igor

printer-vriendelijke versie
top

tracklist dubbel album '20 years; ode & tribute'

geplaatst op: 28/04/2009

Op 05 juni ligt ie in de betere platenzaak maar hierbij alvast de tracklist van het 20-jaar-jubileum-dubbel-album:

Disk 1:    ODE

1.       INTRO

2.       ROCK THIS TOWN  (the stray cats)

3.       WOULDN’T  IT BE NICE (pennywise)

4.       DE WERELD DRAAIT DOOR (bewerking Billy Joel)

5.       SCREAMING FOR CHANGE (uniform choice)

6.       BACK HOME (the golden earring)

7.       THE RIDDLE (nik kershaw)

8.       EEN OORLOG TEGELIJK  (jeroen van merwijk)

9.       NOTHING IS EASY (spermbirds)

10.   DOE MAAR NET ALOF JE NEUS BLOEDT (doe maar)

11.   WE ARE 138 / AMERICAN PSYCHO (the misfits)

12.   RING OF FIRE (johnny cash)

13.   I WANNA BE SEDATED (ramones)

14.   MEDLICA  (bonus track)

 

Disk 2:   TRIBUTE

1.       I’M NOT DEAF..  (PETER PAN SPEEDROCK)

2.       DAN BREEKT DE HEL LOS (BLØF)

3.       I CAN’T CHANGE THE WORLD (DI-RECT)

4.       EMBRACE & DESTROY (GORKI)

5.       NOTHING FOR FREE (THE KIDS)

6.       TIME IS TICKING AWAY (JACQUELINE GOVAERT)

7.       NOTHING’S WRONG (EPICA)

8.       TERING TYFUS TAKKETRUT  (THE OPPOSITES)

9.       BREAK THE PUBLIC PEACE (BACKFIRE)

10.   SCAPEGOAT REVOLUTION  (THE APERS)

11.   TIME IS TICKING AWAY (ROWWEN HÈZE)

12.   TERING TYFUS TAKKETRUT (BELGIAN ASOCIALITY)

13.   FISTFUL OF IDEALS (NAILPIN)

14.   SJONNIE & ANITA (BZB)

15.   BEACH OF FAKE (JEREMY’S)

16.   ZE SMELTEN DE PAASHAAS (URBANUS)

 printer-vriendelijke versie
top

20 jaar Heideroosjes met uniek dubbel-album

geplaatst op: 25/03/2009

Heideroosjes bestaat twintig jaar! Bijna 2000 keer stonden de mannen op de planken en nimmer was er een bezettingswisseling. Dat moet gevierd worden. Met een uniek dubbelalbum en een uitgebreide tournee.

 

Het jubileum-album getiteld “20 YEARS; ODE & TRIBUTE” kent twee delen. Op het ene schijfje ontvangt Heideroosjes een muzikale tribute van collega-bands. Zestien uiteenlopende artiesten waaronder BLØF, DI-RECT, PETER PAN SPEEDROCK, ROWWEN HEZE, EPICA, GORKI, THE OPPOSITES, THE KIDS, JACQUELINE (KREZIP) en zelfs de Vlaamse komiek URBANUS hebben een Heideroosjes nummer opgenomen. De totale tracklisting mag je over een paar weken op deze site verwachten!

Op de andere disc geeft Heideroosjes zélf een muzikaal saluut aan haar voorbeelden variërend van Johnny Cash tot Pennywise.

 

Deze week begint Heideroosjes met de eerste try outs voor de jubileum-tournee die deze zomer start en die naast Nederland ook België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië aandoet. Het speciale dubbel-album verschijnt op vrijdag 05 juni.

Tijdens het Pinkpop-festival (één week eerder) is het album exclusief verkrijgbaar op het festival.printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes neemt theater-DVD op in WEERT

geplaatst op: 21/01/2009

Heideroosjes heeft het Munttheater in Weert (NL) uitgekozen om een DVD van haar theatervoorstelling op te nemen. DONDERDAG 12 FEBRUARI geeft het viertal daar de laatste Limburgse voorstelling van de theatertour. "Het kwam toevallig zo uit maar het is natuurlijk extra leuk om de DVD op te nemen in eigen provincie" aldus Marco.

De voorstelling begint om 20.15 uur. ER ZIJN NOG ENKELE KAARTEN VERKRIJGBAAR. Zie de tourlijst met link naar het Munttheater in Weert.

Wanneer de DVD zal verschijnen is nog niet bekend.

printer-vriendelijke versie
top

Marco blikt terug en kijkt vooruit naar 2009

geplaatst op: 17/12/2008

Ik weet nog dat ik mijn nieuwe agenda opende (ja, ik heb nog een ‘old school’ agenda) en me afvroeg wat 2008 zou brengen. Een propvol gekladderde agenda verder kan ik zeggen dat het een enerverend jaar was. Op alle gebied. We namen risico. We weken af van gebaande paden en maakten een theatershow. Een voorstelling waarin we onszelf meer dan bloot gaven. Totaal niet punk, of daarom juist wel? Whatever. De reacties zijn positief dus het was een goede beslissing. Aan de andere kant; al had iedereen ons afgebrand, dan was het nóg een goede beslissing. Je moet als band doen wat je voelt. En de Heideroosjes roeien desnoods tegen de stroom in.

Ook kijk ik met plezier terug op de ‘normale’ shows in Wenen, Berlijn, Hamburg, Keulen en Budapest. We hebben in 2008 minder in het buitenland getourd omdat we ons goed wilden voorbereiden op de theatertour door Nederland en België. Die is nu bijna voltooid en de voorbereidingen voor 2009 –het jubileumjaar!- zijn al in volle gang. Het zal een druk jaar worden met veel concerten. Heerlijk! Want theater is leuk, maar zo’n festival-wei vol pogoënde mensen is ook héél vet.

Wat brengt 2009 dan? Tja, ik kan nog niet alles verklappen maar er komt een dubbel-album uit. In de maand mei. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat hoor je half januari. Tot die tijd moeten we het een beetje cryptisch houden, maar bijzonder wordt het zeker. Want 20 jaar samen in een band, dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Dat verdiend eigenlijk een vermelding in het Guiness Book Of Records haha. Al die ontelbare kilometers op elkaars lip in een bus, al die ontelbare uren wachten in een kleedkamer, meer dan 1500 keer op een podium raggen totdat je totaal leeg bent… It’s a dirty job, but someone’s got to do it! Maar serieus: We vinden het een eer dat er na 20 jaar nog altijd mensen naar onze concerten komen en onze T-shirts dragen. We hebben al veel bands zien komen (en gaan) en beseffen als geen ander dat keihard werken de enige manier is om je bestaansrecht te behouden. Daarom onze welgemeende nederige dank voor jullie steun het afgelopen jaar. Graag tot ergens in 2009!

printer-vriendelijke versie
top

Premiere in Brussel machtig mooi!

geplaatst op: 07/11/2008

Mijn eerste gedachte toen ik gisteren het podium van de AB in Brussel afliep? "Oef, dit was boven verwachting". Want Belgische humor is bij lange na geen Hollandse humor. Veel cabaretiers die in Nederland volle zalen trekken, stellen bij onze Vlaamse buren geen fluit voor. Maar de scheldnaam "reserve-Belgen", die wij als Limburgers soms naar ons hoofd gesmeten krijgen, heeft bij onze theatershow in ons voordeel gewerkt. Want Brussel begreep onze humor ging plát en gaf zich totaal over. Het blijft tof om de verwarring op de gezichten van onze vaste supporters te zien. De eerste 5 minuten weten mensen vaak niet goed hoe ze 't hebben. "what the fuck is dit??!" lees ik dan in de verbaasde blikken. Heerlijk. Vooral als het daarna helemaal goedkomt en het publiek meegaat in de achtbaan van onze waanzin. De show in Brussel was de perfecte aftrap voor de Belgische theatershows van komende maanden. En natuurlijk zijn de Nederlandse theatervoorstellingen ook zalig, maar in België smaakt het bier altijd nét effe beter haha... Aan iedereen die erbij was in de AB, thanks so much!

Groet namens de band, Marcoprinter-vriendelijke versie
top

Heideroosjes samen met The Opposites bij Giel 3FM

geplaatst op: 19/10/2008

Donderdag 23 oktober (in de vroege ochtend!) is Heideroosjes te gast bij DJ Giel Beelen op Radio 3FM. De band speelt dan samen met rapgezelschap THE OPPOSITES een crossover-versie van de 'cult-hit' Sjonnie & Anita. Hoe dat zo? Marco legt uit: "The Opposites hebben onlangs een nummer gemaakt met dezelfde titel. Ze vroegen ons of wij zin hadden om de beide songs een keertje live te mixen. Nu zijn wij altijd wel in voor iets ludieks dus daarom dat we samen bij Giel gaan rocken".

De tekstuele insteek van de versie van The Opposites is anders dan die van Heideroosjes maar dat vindt Marco geen probleem. "Het is gewoon grappig dat zij 12 jaar na onze versie ook song uitbrengen met die titel. Sjonnie & Anita is toch een soort kreet geworden in de loop der jaren. En muzikale crossovers zijn altijd cool om te doen".

Donderdag 23 oktober vroeg uw wekker zetten dus! (tussen 07.00 en 09.00 uur)printer-vriendelijke versie
top

Dak eraf tijdens uitverkochte premiere theatershow

geplaatst op: 14/10/2008

Mensen, mensen, mensen, wát een avond zeg! Een uitverkochte premiere in de Kleine Komedie te Amsterdam. Met een publiek dat ge-wel-dig was. Dat hadden wij vantevoren niet durven dromen. Het was op z'n minst onbescheiden dat wij als punkrockband onze premiere wilden houden in het mekka van de kleinkunst. En eerlijk is eerlijk; nerveus waren we dan ook wel. Kijk, hoe je punkrock moet raggen, dat hoeft niemand ons na 19 jaar te vertellen. Maar hoe je een theaterpubliek aan flarden speelt met cabaret, dat wisten wij een halfjaar geleden nog niet. Het was dan ook supervet dat de premiere zo lekker liep. Als dit een voorbode is voor de rest van de tour is, dan komt het goed. Dank, dank, aan iedereen die erbij was!printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes te gast bij 'Spijkers met Koppen'

geplaatst op: 04/09/2008

Marco en Frank praten zaterdag 06 september in het programma 'Spijkers met Koppen' over de theatertour. De uitzending is van 12.00 tot 14.00 uur bij de Vara op Radio 2.

printer-vriendelijke versie
top

Marco gaat solo tijdens Lowlands 2008?

geplaatst op: 25/07/2008

Tijdens Lowlands 2008 brengt Marco, samen met andere zangers en zangeressen een ode aan '50 jaar Nederlandse Popmuziek'. Dat gebeurt op ZATERDAG 16 AUGUSTUS om 13.00 uur (precies!) in de ALPHA tent.

Verschillende artiesten -waarvan de namen nog geheim moeten blijven :-)- brengen ieder één song uit de Nederlandse pophistorie. Marco trapt het concert af met een rockversie van de klassieker "Kom Van Dat Dak Af!" van Peter Koelewijn. "Het liefst wilde ik iets doen van Doe Maar of Urban Dance Squad maar die waren al vergeven. De organisatie kwam toen met dit nummer. Ik heb even getwijfeld of het bij me zou passen maar op zich kan ik mijn energie hier wel in kwijt. En die tent gaat op z'n kop, daar ga ik voor!" aldus Marco.

Dus zet je wekker want het beloofd een bijzonder uurtje in de Alpha tent te worden!

printer-vriendelijke versie
top