FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIE

LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


Heideroosjes samen met The Opposites bij Giel 3FM

geplaatst op: 19/10/2008

Donderdag 23 oktober (in de vroege ochtend!) is Heideroosjes te gast bij DJ Giel Beelen op Radio 3FM. De band speelt dan samen met rapgezelschap THE OPPOSITES een crossover-versie van de 'cult-hit' Sjonnie & Anita. Hoe dat zo? Marco legt uit: "The Opposites hebben onlangs een nummer gemaakt met dezelfde titel. Ze vroegen ons of wij zin hadden om de beide songs een keertje live te mixen. Nu zijn wij altijd wel in voor iets ludieks dus daarom dat we samen bij Giel gaan rocken".

De tekstuele insteek van de versie van The Opposites is anders dan die van Heideroosjes maar dat vindt Marco geen probleem. "Het is gewoon grappig dat zij 12 jaar na onze versie ook song uitbrengen met die titel. Sjonnie & Anita is toch een soort kreet geworden in de loop der jaren. En muzikale crossovers zijn altijd cool om te doen".

Donderdag 23 oktober vroeg uw wekker zetten dus! (tussen 07.00 en 09.00 uur)printer-vriendelijke versie
top

Dak eraf tijdens uitverkochte premiere theatershow

geplaatst op: 14/10/2008

Mensen, mensen, mensen, wát een avond zeg! Een uitverkochte premiere in de Kleine Komedie te Amsterdam. Met een publiek dat ge-wel-dig was. Dat hadden wij vantevoren niet durven dromen. Het was op z'n minst onbescheiden dat wij als punkrockband onze premiere wilden houden in het mekka van de kleinkunst. En eerlijk is eerlijk; nerveus waren we dan ook wel. Kijk, hoe je punkrock moet raggen, dat hoeft niemand ons na 19 jaar te vertellen. Maar hoe je een theaterpubliek aan flarden speelt met cabaret, dat wisten wij een halfjaar geleden nog niet. Het was dan ook supervet dat de premiere zo lekker liep. Als dit een voorbode is voor de rest van de tour is, dan komt het goed. Dank, dank, aan iedereen die erbij was!printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes te gast bij 'Spijkers met Koppen'

geplaatst op: 04/09/2008

Marco en Frank praten zaterdag 06 september in het programma 'Spijkers met Koppen' over de theatertour. De uitzending is van 12.00 tot 14.00 uur bij de Vara op Radio 2.

printer-vriendelijke versie
top

Marco gaat solo tijdens Lowlands 2008?

geplaatst op: 25/07/2008

Tijdens Lowlands 2008 brengt Marco, samen met andere zangers en zangeressen een ode aan '50 jaar Nederlandse Popmuziek'. Dat gebeurt op ZATERDAG 16 AUGUSTUS om 13.00 uur (precies!) in de ALPHA tent.

Verschillende artiesten -waarvan de namen nog geheim moeten blijven :-)- brengen ieder één song uit de Nederlandse pophistorie. Marco trapt het concert af met een rockversie van de klassieker "Kom Van Dat Dak Af!" van Peter Koelewijn. "Het liefst wilde ik iets doen van Doe Maar of Urban Dance Squad maar die waren al vergeven. De organisatie kwam toen met dit nummer. Ik heb even getwijfeld of het bij me zou passen maar op zich kan ik mijn energie hier wel in kwijt. En die tent gaat op z'n kop, daar ga ik voor!" aldus Marco.

Dus zet je wekker want het beloofd een bijzonder uurtje in de Alpha tent te worden!

printer-vriendelijke versie
top

nieuwe manager voor heideroosjes

geplaatst op: 05/05/2008

Heideroosjes krijgt in de persoon van Eric Schoeber een nieuwe manager. Na ruim 14 jaar trouwe dienst heeft regelneef Math Craenmehr aangegeven te willen stoppen. "ik heb met heel veel plezier voor de band gewerkt" aldus Math "maar ik wil weer wat meer als uitvoerend muzikant bezig zijn. Heideroosjes heeft nog allerlei ambitieuze plannen en het lijkt me goed als een nieuwe, jonge manager die begeleidt".

De band respecteert het voornemen van Math. "hij is van onschatbare waarde geweest voor ons als band, zeker in de begintijd toen wij nog onbesuisde jonkies waren" aldus Marco. "wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan"

Het manager-stokje wordt vanaf mei overgenomen door Eric Schoeber. Hij werkt al enige jaren als tourmanager voor de Heideroosjes. Math zal nog enige tijd op de achtergrond actief blijven maar Eric is het nieuwe aanspreekpunt voor zakelijke dingen rondom de Heideroosjes.printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes met cabaretshow theater in

geplaatst op: 03/04/2008

HEIDEROOSJES GAAN NA DE ZOMER HET THEATER IN!

Wat? Jazeker! Na 19 jaar willen we eens even iets heel anders gaan doen. Cabaret maken!

En dus tourt Heideroosjes vanaf september tot en met februari 6 maanden langs theaters in Nederland en België. Ruim 70 voorstellingen om precies te zijn.

Don’t worry, het wordt géén avond vol gezapige en futloze ongestekkerde versies van onze liedjes. Ook al kun je als publiek wegzakken in heerlijke pluche stoelen, de band zal zich in het zweet werken.

Wat mag je verwachten? Een muzikale cabaretshow die varieert van hard naar breekbaar en zacht. Met niet alleen muziek maar ook stand up comedy, cabaret en andere theatrale fratsen.  Voor wie nog even moet wennen aan dit idee: Je kunt ons nog tot en met de zomer zien beuken in clubs en op festivals! Daarna focust Heideroosjes dus een half jaar op het theater.

In 2009 keert de band keihard terug met een uitgebreide 20-jaar-jubileumtour in de popzalen.

Tot slot goed om te weten: De kaartverkoop voor de theatershows begint pas half mei/ begin juni (varieert per zaal)

Je doet er wel handig aan om tijdig kaarten te bestellen want de (zit)plaatsen zijn beperkt.

See you in the pit…. Of op een pluche stoel in het theater Jprinter-vriendelijke versie
top

Marco draait als DJ bij Radio Kink FM

geplaatst op: 27/03/2008

Alternatieve radio KINK FM bestaat 12,5 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom geeft het station de zender één dag in handen van artiesten. Marco zal namens de Heideroosjes op DINSDAG 01 APRIL van 16.00 tot 17.00 uur zijn favoriete platen gaan draaien. Je kunt Kink FM beluisteren op de kabel of via hun website

printer-vriendelijke versie
top

HR toch in Nederland met MISFITS

geplaatst op: 17/03/2008

Eigenlijk zou de tourkaravaan van THE MISFITS niet in Nederland komen tijdens de Europese tournee. Na enkele wisselingen in het tourschema zal de package van The Misfits, Heideroosjes, Blood & Whiskey en de Hongaarse band The Idoru nu toch spelen in de Effenaar te Eindhoven. Dit luidruchtige feestje zal plaatsvinden op VRIJDAG 02 MEI! Tickets zijn al in de voorverkoop!

printer-vriendelijke versie
top

MISFITS TOURDATA BEKEND

geplaatst op: 27/02/2008

De tourdata voor de Misfits tournee zijn bekend. Wegens een overvolle agenda van bassist Jerry Only is de tour ingekrompen tot 8 shows. Maar wél vette grote zalen. It's gonna be fun. Ben je in het buitenland en in de buurt, kom zeker even langs! Voor de laatste info rondom de horrorpunks kun je kijken op THE MISFITS WEBSITE

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes op tour met Misfits en meer!

geplaatst op: 14/01/2008

Ja,ja, het zou eigenlijk een rustig(er) jaar worden. Maar zoals altijd komt daar ook nu weer weinig van. Legendarische horrorpunks THE MISFITS heeft Heideroosjes opnieuw gevraagd om mee op Europese tournee te gaan. Deze tour door onder meer Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Hongarije, Tsjechië en -waarschijnlijk- Rusland loopt van eind april tot half mei. Tourdata vind je zo snel mogelijk op deze site. Helaas zitten daar geen concerten in Nederland en België bij.

Maar...... Heideroosjes doet eind maart toch een paar shows in de benelux. 6 concerten om precies te zijn. Als warming up voor de Misfits tour en omdat we het podium niet kunnen missen natuurlijk :-) Ook deze data vind je spoedig op de website!

Wat doen de rozen de rest van de tijd? Nou, heel veel. We werken aan iets speciaals voor na de zomer. Iets totaal anders. Wat dat precies is, dat laten we begin maart weten. Het wordt héél vet maar het is een hoop werk. We houden u op de hoogte!

Take care and see you in the pit!

Marco namens de rozen

printer-vriendelijke versie
top