FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIE

LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


En de rozen, zij werken hard!

geplaatst op: 23/08/2006

Hier even een snelle update over de meest recente activiteiten. Zoals je elders op deze pagina kunt lezen vliegen we half oktober naar Los Angeles. Daar nemen we de nieuwe plaat op met producer Cameron Webb. Hij deed eerder al prima werk voor bands als Ignite, Social Distortion, Motorhead, Sum41. En ja, we zijn er best trots op dat we hem hebben kunnen strikken voor ons plaatje!Afgelopen week is Cameron overgevlogen naar Nederland om samen met ons de nieuwe nummers door te nemen. Het waren een aantal lange dagen waarin we hard gewerkt hebben. Het album krijgt steeds meer 'vorm' en er zitten nu al een aantal absolute knal-songs bij. We dubben nog over een coole album-titel maar daarvoor hebben we nog even tijd. Hou deze website in de gaten voor updates! We gaan ook proberen om jullie tijdens de opnames in L.A. mee te laten kijken. In ieder geval willen we je op de hoogte houden door middel van filmpjes, studio-verslagen en meer onzin. Tot slot nog: zojuist is bekend geworden dat we een showcase spelen in de befaamde Roxy Club in Los Angeles. Zondag 22 Oktober is de datum. Goeie opwarmer voor de studio-periode... So.. stay tuned!

Marco namens de rozen

printer-vriendelijke versie
top

Download clip HR & Loten - United Tibet

geplaatst op: 29/07/2006

Zoals al eerder gemeld heeft Heideroosjes een aangepaste versie van United Scum opgenomen met de Tibetaanse zanger Loten.
De bijbehorende clip is nu ook klaar en kan je op deze site bekijken. Daarin hoor je ook een speciale bijdrage van collega-rocker Peter (zanger/gitarist PETER PAN SPEEDROCK). Hij zorgt voor de vette solo aan het einde van het nummer! UNITED TIBET, zoals de song heet vraagt aandacht voor de onderdrukking van het Tibetaanse volk door de Chinese overheersers. Check ook www.ticketfortibet.com voor informatie over het jaarlijkse festival voor Tibet!

Download 'United Tibet'

printer-vriendelijke versie
top

Album opnames in Los Angeles

geplaatst op: 29/06/2006

Hela, hola, what’s up? Hierbij een update over de nabije toekomst van de Rozen. Voor de supporters lijkt het misschien alsof we zitten te niksen maar achter de schermen werken we ons kapot. Inmiddels hebben we 24 songideeën waarvan we er uiteindelijk een stuk of 16 opnemen. Dat gebeurt in oktober en november in Los Angeles, USA. Daar werken Heideroosjes met producer Cameron Webb (o.a. Social Distortion, Ignite, Motorhead, Sum 41) aan de nieuwe plaat.

Dat wil ook zeggen dat de nieuwe Heideroosjes CD (pas) volgend jaar verschijnt. Nog even geduld dus maar don’t worry…. It’s gonna be worth waiting for! Muzikaal zweeft het meer dan ooit tussen Engelse pop- en punk-invloeden en snoeiharde Amerikaanse hardcore. Tekstueel blijft het ook nu weer tweetalig. Een paar voorlopige titels zijn “Buckle Up”, “Homesick to a place....”, “Embrace & Destroy”, “Primeur! Terreur!”, “Cash is King” en “Gas Erop!”.

Meteen na de opnames vliegen we terug en springen we in de tourbus voor een kort maar krachtige Duitse tour. Samen met de Duitse bands ZSK, ACK en Go Faster Nuns spelen we op de Nikolaus Raus Tour, en inderdaad dat is rond sinterklaas. Dit is een rondreizende package van bands die ieder jaar iedere zaal uitverkoopt. Dat wordt super dus!
En als de natuur zich ook aan haar planning houdt dan mag Fred zich direct na die tour ‘vader’ gaan noemen (ja,ja, ook het normale leven gaat aan dit gezelschap niet onopgemerkt voorbij :-).

Daarna is het alweer eind 2006 en ik kan jullie vertellen dat 2007 een vol jaar wordt voor de Heideroosjes. En dus ook voor de supporters haha… Komende maanden houden we je op de hoogte van al onze plannen. Zodra de plaat er ligt (februari/maart 2007) touren we ons weer helemaal suf. Tot die tijd kun je het beste de concert-agenda in de gaten houden. Af en toe duiken we op tijdens een festival of iets anders. Voor nu bedankt voor je tijd en support en tot snel!

Marco namens de rozen

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes werken samen met Tibetaanse zanger

geplaatst op: 22/06/2006

Op verzoek van de stichting Ticket For Tibet heeft Heideroosjes een nummer opgenomen met de Tibetaanse zanger LOTEN. Het gaat om een aangepaste versie van Heideroosjes-klassieker United Scum. De nieuwe versie heet UNITED TIBET en het is een mix van punk en authentieke Tibetaanse klanken. Het nummer wordt door de supportgroep voor Tibet op single uitgebracht en verschijnt ongeveer eind juli.

Heideroosjes en Loten leerden elkaar vorig kennen tijdens eerder genoemde jaarlijkse festival. Terplekke werd toen besloten dat Loten de Heideroosjes zou vergezellen op het podium. "Dat spontane idee sloeg toen enorm aan. Het was super om met iemand uit een totaal andere cultuur op het podium te staan" aldus Marco. "We hoefden nu dan ook niet lang na te denken over het verzoek om samen iets op te nemen".

Bij de single komt ook een videoclip. Voor alle info rondom de Tibetaanse kwestie (want daar maakt dit doel zich sterk voor) én de exacte release-datum van de single kun je kijken op de site van Ticket For Tibet

printer-vriendelijke versie
top

recensies nieuwe DVD positief!!

geplaatst op: 02/05/2006

OOR: "Heideroosjes zijn als Zeeuws Meisje; je betaalt nooit een cent teveel. Ook voor deze goed gevulde DVD betaal je weer een schappelijke prijs en daarmee is-ie extra leuk!"

DAGBLAD DE LIMBURGER: "Prachtige tourmovie door de VS... laten de meeste bands enkel hoogtepunten zien, elke groep moet ook tegenslagen incasseren en de Heideroosjes geven dat eerlijk toe"

UP MAGAZINE: "Deze DVD bevat alles wat een goede rock 'n roll DVD behoort te hebben; succes, humor, maar ook de keerzijde van de medaille" (89 van 100 punten).

LIVE-XS : "goed te verteren! Mede dankzij de USA punkementary"

NIEUWE REVU: "de muziek op deze DVD is puik!.....Maar daar bovenop zijn er nog twee hilarische redenenen om deze DVD aan te schaffen. De scene met de vier dwergen die vermomd als Heideroosjes op het podium staan... en de opvallend mooi gefilmde tourmovie in de USA" (4 van de 5 sterren).

ROCKTRIBUNE: "zo moet een live-dvd eruit zien! Je beste songs in beeld gebracht en voorzien van magistraal geluid....de tourmovie en de parodie op talkshow Jenssen geeft deze knappe DVD nog een mooiere meerwaarde" "

FRET MAANDBLAD: "De spelvreugde spat er vanaf...filmtechnisch zit deze DVD uitstekend in elkaar... in de tourmovie over de Verenigde Staten laat de band zien niet vies te zijn van een stapje terug te moeten doen op dit avontuur. Petje af hiervoor..."

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes tekenen platendeal voor USA

geplaatst op: 29/03/2006

Heideroosjes hebben een platendeal getekend voor de Verenigde Staten! Via platenmaatschappij I SCREAM RECORDS verschijnt op 06 juni 2006 een album met verzameld werk in de USA. De van oorsprong Belgische platenfirma heeft sinds kort een kantoor in Los Angeles en een 'nationwide' distributie-deal met het Amerikaanse NAVARRE.

De Heideroosjes verzamelaar zal "ROYAL TO THE BONE" gaan heten en bevat 15 songs van verschillende albums. De verzamel-plaat zal niét in Europa verschijnen.

De platendeal met I Scream Records geldt overigens uitsluitend voor de Verenigde Staten. De rechten voor Europa liggen nog steeds bij de huidige platenmaatschappij Epitaph.
Later dit jaar zullen de Heideroosjes terug gaan voor een 2e tournee in de Verenigde Staten. "En dit keer beter geregeld!" aldus Marco.

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES EN DE BURGEMEESTER VAN MAASTRICHT?

geplaatst op: 07/02/2006

Eigenlijk begon het met een grapje.
Heideroosjes lazen in de regionale krant dat Limburgse burgemeesters van rondom Maastricht een carnavalsnummer hadden opgenomen. In dat ludieke lied werd het 'wiet-beleid' van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers op de hak genomen. Hij staat immers positief tegenover regulering van soft-drugs. In tegenstelling tot het landelijke Nederlandse beleid.
Daarop stuurde de band een mail naar burgemeester Leers. Insteek van dat mailtje; als er een muzikale 'tegen-actie' moet komen dan valt er met Heideroosjes te praten! De band is het namelijk helemaal eens met de -in onze ogen- realistische kijk van Leers ten aanzien van soft-drugs. Heideroosjes zou zelfs nog een stapje verder willen gaan door te pleiten voor volledige legalisering. Iets wat Leers minder ziet zitten, maar dat terzijde. Leers mailde meteen enthousiast terug.
In eerste instantie was het idee vanuit Maastricht dat Heideroosjes een carnavals-lied over dit onderwerp zouden maken. Maar dat zag de band niet zo zitten. "Wij spelen punkrock, géén carnavalsmuziek". Leers was daarmee snel akkoord want eigenlijk vind hij dat het onderwerp "regulering soft-drugs" vooral nationale aandacht behoeft. Marco had al een tekst over dit onderwerp geschreven en daarbij heeft Heideroosjes muziek gemaakt. Dat hebben we samen opgenomen als een soort ludiek protest tegen de lijn van de regering: de coffeeshop mag wél cannabis verkopen, maar niet inkopen (?).

Veel luisterplezier!printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes op Jack Daniels Rock Nights

geplaatst op: 25/01/2006

Zoals gemeld speelt Heideroosjes dit voorjaar maar een paar live-shows. Dit omdat we hard werken aan een nieuwe plaat (voor meer info daarover zie de berichten hier beneden). Naast een (bescheiden) DVD-presentatie op zaterdag 11 maart in Horst staan er dus maar een paar live-data in de concertagenda.

Aan dit lijstje zijn nu twee toffe speeldata toegevoegd. Want Heideroosjes zijn onderdeel van de komende editie van de Jack Daniels Rocknight. Wat inhoudt dat de rozen zullen rocken samen met Therapy? en The Apers. Dat gebeurt in 013 - Tilburg en Paradiso - Amsterdam. Voor meer info kun je de concertpagina checken! Hope to see you there!

printer-vriendelijke versie
top

Nieuwe DVD in aantocht!

geplaatst op: 06/12/2005

Hierbij (eindelijk) meer nieuws over de toekomst plannen van de Heideroosjes! Na een jaar van -relatieve- rust zal 2006 weer ouderwets druk worden. Al zul je daar als supporter het eerste halfjaar niet veel van merken. Want dan zit de band voornamelijk nog in het repetitie-hok om nieuwe nummers te schrijven. Optredens zullen er wél zijn maar slechts sporadisch. We willen ons zoveel mogelijk concentreren op het maken van supergave songs! Die hopen we in de zomer op te nemen. Rond november 2006 zal dan het nieuwe album verschijnen.

Dat klinkt nog heel ver weg maar het wachten zal beloond worden! That's a promise!

Voor wie niet zolang kan wachten.... op 10 maart verschijnt de nieuwe DVD van de Heideroosjes. Die schijf draagt de titel 'A YEAR IN THE LIFE OF...' en gaat ruim 3 UUR duren.

Wat komt erop? Allereerst een live-registratie van het 15-jarig jubileumconcert in Brussel (B). Verder een impressie van het concert op Pinkpop 2005. Maar ook een half uur durende documentaire over de Amerikaanse tournee staat erop. Deze film is gemaakt door regisseur Marijn Poels en is zowel hilarisch als indrukwekkend. Voor wie dan nog niet genoeg heeft gezien bevat de DVD een dwaze parodie op het Nederlandse TV-programma "Jenssen". Met Marco in de rol van camerageile presentator, Igor in de rol van side-kick en de andere bandleden als lijdend voorwerp. Schuddebuiken gegarandeerd!

De DVD wordt ten doop gehouden op 11 maart 2006 tijdens het benefiet-festival KOEIENPOP . Dat vindt plaats in 'home-town' Horst en de Heideroosjes zullen daar ook belangeloos optreden.

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes tribute to Ramones

geplaatst op: 14/08/2005

Eigenlijk zou 2005 een 'rustjaar' worden. Na een aantal superdrukke jaren zou dit jaar er eentje zijn waarin we gas terug zouden nemen. Liedjes schrijven, af en toe een optreden én - ook belangrijk- tijd voor onszelf. Maar ook dit jaar... mislukt dat! Het bloedt kruipt waar het niet gaan kan en dus zijn er toch weer allerlei plannen.
Allereerst gaat Heideroosjes voor een kort tourtje naar de USA. Later in dit jaar zullen we -op veler verzoek- nogmaals een 'ode to the ramones' tourtje doen. In de maanden november en december kun je dit project op de Belgische en Nederlandse podia zien. Niet onder de naam Heideroosjes maar met als titel RAMROOSJES! Let dus op posters waarop Ramroosjes staat in plaats van Heideroosjes. Het waarom van deze tour staat uitgebreid beschreven op de apart hiervoor gemaakte website. Je vind alle details op www.ramroosjes.tk. De tourdata voor de Ramroosjes tour volgen begin september!
De resterende tijd zal gebruikt worden voor het schrijven van nieuwe songs. Ook werken de verschillende bandleden her en der mee aan muzikale projecten van anderen. Volgend jaar kun je weer genieten van Heideroosjes live, al kan het best dat we alweer eerder op podia te vinden zijn. Want.... je weet 't maar nooit met de rozen. Feit is dat we niet zonder live optredens kunnen ;-). Maar tot nader bericht hopen we je te zien tijdens de RAMROOSJES shows!

printer-vriendelijke versie
top