FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIE

LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


Heideroosjes uitgenodigd voor festival in USA

geplaatst op: 30/06/2005

Heideroosjes zijn uitgenodigd voor een concert op het Nemo Festival in BOSTON (USA). Deze muziekhappening vindt plaats in het weekend van 29 September tot en met 02 oktober 2005. Momenteel is de band bezig om enkele aanvullende concerten in de regio Boston/New York te boeken. Binnenkort vind je daarover meer nieuws op de site! Meer info over het festival vind je op www.nemoboston.com

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes special guest bij Within Temptation

geplaatst op: 25/06/2005

Op vrijdag 22 juli speelt Within Temptation een bijzonder concert op het Java Eiland in Amsterdam (da's een sfeervolle lokatie op een eiland in het water, vlak achter het Centraal Station). Voor die unieke gebeurtenis heeft WT een aantal bevriende bands als special guest uitgenodigd. Heideroosjes zijn hiervoor ook gevraagd. WT-zangeres Sharon zong ooit mee op de platen Schizo (song: Regular Day In Bosnia) en Fast Forward (song: Last Call To Humanity). En ook onlangs stond ze samen met de roosjes op het pinkpop-podium als gast-zangeres tijdens 'Candy' (cover van Iggy Pop). Heideroosjes vinden het een eer om hierbij te mogen zijn en onderbreken er zelfs hun vakantie voor. Alle info over tijden en tickets kun je vinden op de website van Within Temptation

printer-vriendelijke versie
top

Pinkpop was geweldig!

geplaatst op: 17/05/2005

Vier keer kan ook scheepsrecht zijn! Wat een geweldige ontvangst kregen we afgelopen weekend op Pinkpop. En dat 10 jaar nadat we voor de eerste keer op dat festival speelden. Het voelt goed dat je na zoveel jaar nog steeds in staat bent om het festivalpubliek een muzikale draai om de oren te geven. Maar ook de pers blijkt positief. De (meestal zurige) Volkskrant spreekt vandaag van een “verassend punkconcert”.

Eerlijk is eerlijk: Ook Heideroosjes waren ‘aangestoken’ door de negatieve publiciteit rondom Pinkpop. We hadden ons dan ook al helemaal voorbereid op een halfvolle tent met tam publiek. Verbaasd keken we elkaar aan toen de 3fm-tent uitpuilde met luid schreeuwende supporters. Dat motiveerde ons om 110% tot aan het gaatje te gaan. Sowieso hadden we ons wél voorgenomen om het Pinkpop publiek meer te geven dan ‘zomaar’ een concert. Een duet met Sharon van Within Temptation was één van de extra’s die we hadden verzonnen. Met haar speelden we ‘Candy’ (Iggy Pop). Doordat het tourschema van Sharon overvol zit konden we dat nummer niet van tevoren samen repeteren. Twee uur voor onze show hebben ’t één keer akoestisch doorgespeeld in onze kleedkamer. Eigenlijk totaal bezopen om het dan toch live te gaan spelen maar het pakte goed uit. En het publiek vond ’t super.

Evenals onze versie van ‘A Bag Full Of Stories’ (samen met Tren en Theo van Rowwen Héze). Prachtig om zo’n bomvolle tent te zien meezwaaien! Al met al een geweldige pinkpop dus. Die voor mij pas maandagnacht om 1 uur eindigde (na een 11 uur durende marathon TV-uitzending waaraan ik meewerkte als presentator). Helemaal naar klote typ ik dit stukje dan ook. Maar wél zoals het spreekwoord luidt; “moe maar zéér voldaan”. Iedereen bedankt voor de support!

Marco namens de rozen

voor recensie VPRO-3voor12 klik hier

printer-vriendelijke versie
top

nieuw nummer Heideroosjes online!

geplaatst op: 19/04/2005

Dit jaar doen Heideroosjes even een stapje terug voor wat betreft concerten. Geen maanden van huis voor tournees. De band speelt alleen een selectief aantal festivalshows. Achter de schermen werkt men aan nieuwe songs maar een plaat wordt waarschijnlijk pas in 2006 verwacht. Toch doorbreekt Heideroosjes deze stilte nu met een nieuw nummer!

Marco verklaart: "Onlangs heb ik een tekst geschreven over de gespannen situatie waarin Nederland zich momenteel bevindt. Met name over de haatgevoelens tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren. Wij wonen zelf in de regio Venray, waar onlangs die Moskee werd belaagt en waar veel onrust is tussen groepjes autochtonen en allochtonen. De inspiratie voor dit nummer lag dus letterlijk bij ons op de stoep". En omdat de tekst zó actueel is, wou de band er meteen iets mee doen. "Dit is ons statement tegen die onverdraagzaamheid. Dit is wat wij nu willen zeggen".

Het nummer heeft als titel 'HOLLAND BRANDT', met een knipoog naar London Calling van The Clash. De muziek van die klassieker heeft dan ook gediend als bodem voor de tekst. "Dat nummer heeft precies die ongemakkelijke, kille sfeer die hierbij past. Vandaar".

Vanaf 30 april is 'Holland Brandt' gratis te downloaden op de website!

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes op pinkpop zondag!

geplaatst op: 02/03/2005

Het concert dat Heideroosjes spelen op Pinkpop 2005 is verschoven van de zaterdag naar de zondag 15 mei! Dan speelt de band samen met onder meer The Prodigy en Within Temptation. Voor alle info rondom het festival kun je kijken op http://www.pinkpop.nl . Overigens presenteert Marco ook dit jaar weer samen met Dolf Jansen de TV-uitzending rondom pinkpop. Dat is te zien op pinkstermaandag vanaf 18.00 uur tot ruim na middernacht op NED3.

printer-vriendelijke versie
top

Winnaars zijn bekend

geplaatst op: 17/01/2005

Winnaars bandwedstrijd België zijn bekend!

Belgische bands maken er werk van! Na de oproep om een bewerkte Heideroosjes-cover op te nemen en in te sturen, maakten enkele tientallen bands hun eigen versie van een HR-song. Met medewerking van radio-zender Studio Brussel en tv-kanaal JimTV krijgen 2 acts nu de kans het voorprogramma te verzorgen in de AB te Brussel.
Tussen de inzendingen veel coversongs met aangepaste teksten (erg tof!) of zelfs echte rozen. De 'deskundige' jury heeft zich echter niet laten beinvloeden door geslijm of stemmingmakerij. Om iedereen een eerlijke kans te geven heeft niet alleen de band zelf twee winnaars geselecteerd. Ook enkele onafhankelijke buitenstaanders hebben de inzendingen beluisterd en favorieten bekend gemaakt.

And the winners are........... DEARLY DEPORTED uit Liedekerke. Zij maakten een prachtige accoustische versie van het Heideroosjes-nummer 'Thank You'. De 2e winnaar (via JimTV) is de band UNREAL uit Lede. Zij coverden de song 'Boorelul' in het Vlaams. Deze twee bands spelen (samen met Osdorp Posse) in het voorprogramma, zaterdag 22 januari. Kom op tijd want de eerste band begint al om 18.15 uur! Je kunt beide winnende songs hier en hier beluisteren!

printer-vriendelijke versie
top

15 jaar viering bij 3FM

geplaatst op: 02/01/2005

Vrijdag 07 januari staat Radio 3fm de hele dag in het teken van Heideroosjes. Geen officiële HR-dag, maar wel in vrijwel ieder programma aandacht voor het 15 jarig bestaan van de band. Die hele vrijdag zullen de mannen in de 3fm studio's aanwezig zijn. En dat begint al vroeg. Tussen 07.00 en 09.00 uur speelt Heideroosjes voor de allereerste keer accoustisch! Dat gebeurt in het programma van Giel Beelen. Verder komt de 'arbeidsvitaminen top 10' van de heren rozen voorbij. De softe versie, dat wel. Later op de dag presenteert Marco samen met Jochem Meijers het middagprogramma 'Leuk is Anders!' en worden concertkaarten weggegeven bij Paul Rabbering (tussen 14.00 en 16.00 uur). In de avonduren (tussen 19.00 en 22.00 uur) tenslotte, dan speelt de band nog 2 of 3 nummer versterkt in het programma Lantinga en Swijnenberg. Stem die dag dus af op Radio 3fm en mail! meer info www.3fm.nl

printer-vriendelijke versie
top

DVD wordt positief ontvangen

geplaatst op: 07/12/2004

De nieuwe DVD 'A Bag Full Of Stories' krijgt positieve kritieken in de pers! Hier een eerste bloemlezing. "Een knap geregisseerde dokumentaire" (OOR). "Op deze dvd komen de Heideroosjes net zo energiek en vol passie over als dat ze recht voor je snufferd staan" (Fret). "Er zijn maar weinig bands die na anderhalf decennium nog steeds dezelfde gretige energie hebben als in hun begindagen...Heideroosjes heeft nog steeds die zeggingskracht....zelfs in de huiskamer slaat de vonk regelmatig over" (Dagblad Parool). "Heideroosjes verzaken nooit, ook niet na 15 jaar stoempen....het heilige vuur is nog lang niet gedoofd" (Dagblad De Limburger)

printer-vriendelijke versie
top

jubileumshows 15 jaar Heideroosjes

geplaatst op: 12/10/2004

Heideroosjes bestaan 15 jaar en dat moet gevierd worden! Enerzijds gebeurt dat met de DVD die in november verschijnt en met de tour door het Nederlandse clubcircuit (december). Maar in januari dan barst het feest echt los! Op vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari vieren we ons 15 jarig bestaan met alle supporters. Vrijdag's in 013 te Tilburg (NL) en zaterdag in de AB te Brussel (B). Naast twee speciale support acts kun je een extra lang Heideroosjes-concert verwachten. Met daarin allerlei gasten, maffe nummers en gouwe ouwe! Je kunt je tickets reserveren bij: www.013web.nl (Tilburg) en www.abconcerts.be (Brussel). Meer details over de speciale gasten krijg je binnenkort. Hope to see you at our party!!!

printer-vriendelijke versie
top

HR steunen actie Amnesty

geplaatst op: 01/09/2004

Amnesty actie op Lowlands: NAVO troepen in Kosovo: Come Clean!

Kosovo was niet lang geleden het toneel van een verschrikkelijke oorlog. Op dit moment wordt het gebied bestuurd en beschermt door de internationale gemeenschap. De ergste ongeregeldheden zijn voorbij, maar sinds de aanwezigheid van de NAVO troepen is de vrouwenhandel in Kosovo enorm gegroeid. Veel vrouwen en minderjarige meisjes worden gedwongen tot prostitutie.

Op onze laatste CD roepen we de Nederlandse overheid op to "Come Clean". Dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen voor de verschrikkelijke massamoord in Screbrenica. In het verlengde daarvan steunen de Heideroosjes de actie van Amnesty op Lowlands dit jaar. De ruim 15.000 handtekeningen die zijn opgehaald roepen de Secretaris Generaal van de NAVO ("the NAVO Big Boss"), Jaap de Hoop Scheffer, op om een einde te maken aan de vrouwenhandel en de gedwongen prostitutie van vaak minderjarige meisjes.

De NAVO moet haar verantwoordelijkheid nemen! Ze heeft toegezegd om de rechten van de vrouwen te beschermen, maar "praatjes vullen geen gaatjes". Amnesty vraagt om werk te maken van het voorlichten van militairen en het vervolgen van militairen die zich schuldig maken aan het misbruiken van verhandelde vrouwen. Alleen zo kan er een einde komen aan de vrouwenhandel in Kosovo. Dus: Heb je tijdens Lowlands nog niet je handtekening gezet op de petitie, doe dat dan alsnog: Surf naar de site van Amnesty en zet je handtekening. Thanks!

printer-vriendelijke versie
top