FacebookInstagramTwitterYouTubeSpotify
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | CONTACT

NAVIGATIE

Luister op Spotify!


Spotify


recensies nieuwe DVD positief!!

geplaatst op: 02/05/2006

OOR: "Heideroosjes zijn als Zeeuws Meisje; je betaalt nooit een cent teveel. Ook voor deze goed gevulde DVD betaal je weer een schappelijke prijs en daarmee is-ie extra leuk!"

DAGBLAD DE LIMBURGER: "Prachtige tourmovie door de VS... laten de meeste bands enkel hoogtepunten zien, elke groep moet ook tegenslagen incasseren en de Heideroosjes geven dat eerlijk toe"

UP MAGAZINE: "Deze DVD bevat alles wat een goede rock 'n roll DVD behoort te hebben; succes, humor, maar ook de keerzijde van de medaille" (89 van 100 punten).

LIVE-XS : "goed te verteren! Mede dankzij de USA punkementary"

NIEUWE REVU: "de muziek op deze DVD is puik!.....Maar daar bovenop zijn er nog twee hilarische redenenen om deze DVD aan te schaffen. De scene met de vier dwergen die vermomd als Heideroosjes op het podium staan... en de opvallend mooi gefilmde tourmovie in de USA" (4 van de 5 sterren).

ROCKTRIBUNE: "zo moet een live-dvd eruit zien! Je beste songs in beeld gebracht en voorzien van magistraal geluid....de tourmovie en de parodie op talkshow Jenssen geeft deze knappe DVD nog een mooiere meerwaarde" "

FRET MAANDBLAD: "De spelvreugde spat er vanaf...filmtechnisch zit deze DVD uitstekend in elkaar... in de tourmovie over de Verenigde Staten laat de band zien niet vies te zijn van een stapje terug te moeten doen op dit avontuur. Petje af hiervoor..."

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes tekenen platendeal voor USA

geplaatst op: 29/03/2006

Heideroosjes hebben een platendeal getekend voor de Verenigde Staten! Via platenmaatschappij I SCREAM RECORDS verschijnt op 06 juni 2006 een album met verzameld werk in de USA. De van oorsprong Belgische platenfirma heeft sinds kort een kantoor in Los Angeles en een 'nationwide' distributie-deal met het Amerikaanse NAVARRE.

De Heideroosjes verzamelaar zal "ROYAL TO THE BONE" gaan heten en bevat 15 songs van verschillende albums. De verzamel-plaat zal niét in Europa verschijnen.

De platendeal met I Scream Records geldt overigens uitsluitend voor de Verenigde Staten. De rechten voor Europa liggen nog steeds bij de huidige platenmaatschappij Epitaph.
Later dit jaar zullen de Heideroosjes terug gaan voor een 2e tournee in de Verenigde Staten. "En dit keer beter geregeld!" aldus Marco.

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES EN DE BURGEMEESTER VAN MAASTRICHT?

geplaatst op: 07/02/2006

Eigenlijk begon het met een grapje.
Heideroosjes lazen in de regionale krant dat Limburgse burgemeesters van rondom Maastricht een carnavalsnummer hadden opgenomen. In dat ludieke lied werd het 'wiet-beleid' van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers op de hak genomen. Hij staat immers positief tegenover regulering van soft-drugs. In tegenstelling tot het landelijke Nederlandse beleid.
Daarop stuurde de band een mail naar burgemeester Leers. Insteek van dat mailtje; als er een muzikale 'tegen-actie' moet komen dan valt er met Heideroosjes te praten! De band is het namelijk helemaal eens met de -in onze ogen- realistische kijk van Leers ten aanzien van soft-drugs. Heideroosjes zou zelfs nog een stapje verder willen gaan door te pleiten voor volledige legalisering. Iets wat Leers minder ziet zitten, maar dat terzijde. Leers mailde meteen enthousiast terug.
In eerste instantie was het idee vanuit Maastricht dat Heideroosjes een carnavals-lied over dit onderwerp zouden maken. Maar dat zag de band niet zo zitten. "Wij spelen punkrock, géén carnavalsmuziek". Leers was daarmee snel akkoord want eigenlijk vind hij dat het onderwerp "regulering soft-drugs" vooral nationale aandacht behoeft. Marco had al een tekst over dit onderwerp geschreven en daarbij heeft Heideroosjes muziek gemaakt. Dat hebben we samen opgenomen als een soort ludiek protest tegen de lijn van de regering: de coffeeshop mag wél cannabis verkopen, maar niet inkopen (?).

Veel luisterplezier!printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes op Jack Daniels Rock Nights

geplaatst op: 25/01/2006

Zoals gemeld speelt Heideroosjes dit voorjaar maar een paar live-shows. Dit omdat we hard werken aan een nieuwe plaat (voor meer info daarover zie de berichten hier beneden). Naast een (bescheiden) DVD-presentatie op zaterdag 11 maart in Horst staan er dus maar een paar live-data in de concertagenda.

Aan dit lijstje zijn nu twee toffe speeldata toegevoegd. Want Heideroosjes zijn onderdeel van de komende editie van de Jack Daniels Rocknight. Wat inhoudt dat de rozen zullen rocken samen met Therapy? en The Apers. Dat gebeurt in 013 - Tilburg en Paradiso - Amsterdam. Voor meer info kun je de concertpagina checken! Hope to see you there!

printer-vriendelijke versie
top

Nieuwe DVD in aantocht!

geplaatst op: 06/12/2005

Hierbij (eindelijk) meer nieuws over de toekomst plannen van de Heideroosjes! Na een jaar van -relatieve- rust zal 2006 weer ouderwets druk worden. Al zul je daar als supporter het eerste halfjaar niet veel van merken. Want dan zit de band voornamelijk nog in het repetitie-hok om nieuwe nummers te schrijven. Optredens zullen er wél zijn maar slechts sporadisch. We willen ons zoveel mogelijk concentreren op het maken van supergave songs! Die hopen we in de zomer op te nemen. Rond november 2006 zal dan het nieuwe album verschijnen.

Dat klinkt nog heel ver weg maar het wachten zal beloond worden! That's a promise!

Voor wie niet zolang kan wachten.... op 10 maart verschijnt de nieuwe DVD van de Heideroosjes. Die schijf draagt de titel 'A YEAR IN THE LIFE OF...' en gaat ruim 3 UUR duren.

Wat komt erop? Allereerst een live-registratie van het 15-jarig jubileumconcert in Brussel (B). Verder een impressie van het concert op Pinkpop 2005. Maar ook een half uur durende documentaire over de Amerikaanse tournee staat erop. Deze film is gemaakt door regisseur Marijn Poels en is zowel hilarisch als indrukwekkend. Voor wie dan nog niet genoeg heeft gezien bevat de DVD een dwaze parodie op het Nederlandse TV-programma "Jenssen". Met Marco in de rol van camerageile presentator, Igor in de rol van side-kick en de andere bandleden als lijdend voorwerp. Schuddebuiken gegarandeerd!

De DVD wordt ten doop gehouden op 11 maart 2006 tijdens het benefiet-festival KOEIENPOP . Dat vindt plaats in 'home-town' Horst en de Heideroosjes zullen daar ook belangeloos optreden.

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes tribute to Ramones

geplaatst op: 14/08/2005

Eigenlijk zou 2005 een 'rustjaar' worden. Na een aantal superdrukke jaren zou dit jaar er eentje zijn waarin we gas terug zouden nemen. Liedjes schrijven, af en toe een optreden én - ook belangrijk- tijd voor onszelf. Maar ook dit jaar... mislukt dat! Het bloedt kruipt waar het niet gaan kan en dus zijn er toch weer allerlei plannen.
Allereerst gaat Heideroosjes voor een kort tourtje naar de USA. Later in dit jaar zullen we -op veler verzoek- nogmaals een 'ode to the ramones' tourtje doen. In de maanden november en december kun je dit project op de Belgische en Nederlandse podia zien. Niet onder de naam Heideroosjes maar met als titel RAMROOSJES! Let dus op posters waarop Ramroosjes staat in plaats van Heideroosjes. Het waarom van deze tour staat uitgebreid beschreven op de apart hiervoor gemaakte website. Je vind alle details op www.ramroosjes.tk. De tourdata voor de Ramroosjes tour volgen begin september!
De resterende tijd zal gebruikt worden voor het schrijven van nieuwe songs. Ook werken de verschillende bandleden her en der mee aan muzikale projecten van anderen. Volgend jaar kun je weer genieten van Heideroosjes live, al kan het best dat we alweer eerder op podia te vinden zijn. Want.... je weet 't maar nooit met de rozen. Feit is dat we niet zonder live optredens kunnen ;-). Maar tot nader bericht hopen we je te zien tijdens de RAMROOSJES shows!

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes uitgenodigd voor festival in USA

geplaatst op: 30/06/2005

Heideroosjes zijn uitgenodigd voor een concert op het Nemo Festival in BOSTON (USA). Deze muziekhappening vindt plaats in het weekend van 29 September tot en met 02 oktober 2005. Momenteel is de band bezig om enkele aanvullende concerten in de regio Boston/New York te boeken. Binnenkort vind je daarover meer nieuws op de site! Meer info over het festival vind je op www.nemoboston.com

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes special guest bij Within Temptation

geplaatst op: 25/06/2005

Op vrijdag 22 juli speelt Within Temptation een bijzonder concert op het Java Eiland in Amsterdam (da's een sfeervolle lokatie op een eiland in het water, vlak achter het Centraal Station). Voor die unieke gebeurtenis heeft WT een aantal bevriende bands als special guest uitgenodigd. Heideroosjes zijn hiervoor ook gevraagd. WT-zangeres Sharon zong ooit mee op de platen Schizo (song: Regular Day In Bosnia) en Fast Forward (song: Last Call To Humanity). En ook onlangs stond ze samen met de roosjes op het pinkpop-podium als gast-zangeres tijdens 'Candy' (cover van Iggy Pop). Heideroosjes vinden het een eer om hierbij te mogen zijn en onderbreken er zelfs hun vakantie voor. Alle info over tijden en tickets kun je vinden op de website van Within Temptation

printer-vriendelijke versie
top

Pinkpop was geweldig!

geplaatst op: 17/05/2005

Vier keer kan ook scheepsrecht zijn! Wat een geweldige ontvangst kregen we afgelopen weekend op Pinkpop. En dat 10 jaar nadat we voor de eerste keer op dat festival speelden. Het voelt goed dat je na zoveel jaar nog steeds in staat bent om het festivalpubliek een muzikale draai om de oren te geven. Maar ook de pers blijkt positief. De (meestal zurige) Volkskrant spreekt vandaag van een “verassend punkconcert”.

Eerlijk is eerlijk: Ook Heideroosjes waren ‘aangestoken’ door de negatieve publiciteit rondom Pinkpop. We hadden ons dan ook al helemaal voorbereid op een halfvolle tent met tam publiek. Verbaasd keken we elkaar aan toen de 3fm-tent uitpuilde met luid schreeuwende supporters. Dat motiveerde ons om 110% tot aan het gaatje te gaan. Sowieso hadden we ons wél voorgenomen om het Pinkpop publiek meer te geven dan ‘zomaar’ een concert. Een duet met Sharon van Within Temptation was één van de extra’s die we hadden verzonnen. Met haar speelden we ‘Candy’ (Iggy Pop). Doordat het tourschema van Sharon overvol zit konden we dat nummer niet van tevoren samen repeteren. Twee uur voor onze show hebben ’t één keer akoestisch doorgespeeld in onze kleedkamer. Eigenlijk totaal bezopen om het dan toch live te gaan spelen maar het pakte goed uit. En het publiek vond ’t super.

Evenals onze versie van ‘A Bag Full Of Stories’ (samen met Tren en Theo van Rowwen Héze). Prachtig om zo’n bomvolle tent te zien meezwaaien! Al met al een geweldige pinkpop dus. Die voor mij pas maandagnacht om 1 uur eindigde (na een 11 uur durende marathon TV-uitzending waaraan ik meewerkte als presentator). Helemaal naar klote typ ik dit stukje dan ook. Maar wél zoals het spreekwoord luidt; “moe maar zéér voldaan”. Iedereen bedankt voor de support!

Marco namens de rozen

voor recensie VPRO-3voor12 klik hier

printer-vriendelijke versie
top

nieuw nummer Heideroosjes online!

geplaatst op: 19/04/2005

Dit jaar doen Heideroosjes even een stapje terug voor wat betreft concerten. Geen maanden van huis voor tournees. De band speelt alleen een selectief aantal festivalshows. Achter de schermen werkt men aan nieuwe songs maar een plaat wordt waarschijnlijk pas in 2006 verwacht. Toch doorbreekt Heideroosjes deze stilte nu met een nieuw nummer!

Marco verklaart: "Onlangs heb ik een tekst geschreven over de gespannen situatie waarin Nederland zich momenteel bevindt. Met name over de haatgevoelens tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren. Wij wonen zelf in de regio Venray, waar onlangs die Moskee werd belaagt en waar veel onrust is tussen groepjes autochtonen en allochtonen. De inspiratie voor dit nummer lag dus letterlijk bij ons op de stoep". En omdat de tekst zó actueel is, wou de band er meteen iets mee doen. "Dit is ons statement tegen die onverdraagzaamheid. Dit is wat wij nu willen zeggen".

Het nummer heeft als titel 'HOLLAND BRANDT', met een knipoog naar London Calling van The Clash. De muziek van die klassieker heeft dan ook gediend als bodem voor de tekst. "Dat nummer heeft precies die ongemakkelijke, kille sfeer die hierbij past. Vandaar".

Vanaf 30 april is 'Holland Brandt' gratis te downloaden op de website!

printer-vriendelijke versie
top