FacebookInstagramTwitterYouTubeSpotify
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | CONTACT

NAVIGATIE

Luister op Spotify!


Spotify


Heideroosjes op pinkpop zondag!

geplaatst op: 02/03/2005

Het concert dat Heideroosjes spelen op Pinkpop 2005 is verschoven van de zaterdag naar de zondag 15 mei! Dan speelt de band samen met onder meer The Prodigy en Within Temptation. Voor alle info rondom het festival kun je kijken op http://www.pinkpop.nl . Overigens presenteert Marco ook dit jaar weer samen met Dolf Jansen de TV-uitzending rondom pinkpop. Dat is te zien op pinkstermaandag vanaf 18.00 uur tot ruim na middernacht op NED3.

printer-vriendelijke versie
top

Winnaars zijn bekend

geplaatst op: 17/01/2005

Winnaars bandwedstrijd BelgiŽ zijn bekend!

Belgische bands maken er werk van!†Na de oproep om een bewerkte Heideroosjes-cover op te nemen en in te sturen, maakten enkele tientallen bands hun eigen versie van een HR-song. Met medewerking van radio-zender Studio Brussel en tv-kanaal JimTV†krijgen 2 acts nu de kans het voorprogramma te verzorgen in de AB te Brussel.
Tussen de inzendingen veel coversongs met aangepaste teksten (erg tof!) of zelfs echte rozen. De 'deskundige' jury heeft zich echter niet laten beinvloeden door geslijm of stemmingmakerij. Om iedereen een eerlijke kans te geven heeft niet alleen de band zelf twee winnaars geselecteerd.†Ook enkele onafhankelijke buitenstaanders hebben†de inzendingen beluisterd en favorieten bekend gemaakt.

And the winners are........... DEARLY DEPORTED uit Liedekerke. Zij maakten een prachtige accoustische versie van het Heideroosjes-nummer 'Thank You'. De 2e winnaar (via JimTV) is de band UNREAL uit Lede. Zij coverden de song 'Boorelul' in het Vlaams.†Deze twee bands spelen (samen met Osdorp Posse) in het voorprogramma, zaterdag 22 januari. Kom op tijd want de eerste band begint al om 18.15 uur! Je kunt beide winnende songs hier en hier beluisteren!

printer-vriendelijke versie
top

15 jaar viering bij 3FM

geplaatst op: 02/01/2005

Vrijdag 07 januari staat Radio 3fm de hele dag in het teken van Heideroosjes. Geen officiŽle HR-dag, maar wel in vrijwel ieder programma aandacht voor het 15 jarig bestaan van de band. Die hele vrijdag zullen de mannen in de 3fm studio's aanwezig zijn. En dat begint al vroeg. Tussen 07.00 en 09.00 uur speelt Heideroosjes voor de allereerste keer accoustisch! Dat gebeurt in het programma van Giel Beelen. Verder komt de 'arbeidsvitaminen top 10' van de heren rozen voorbij. De softe versie, dat wel. Later op de dag presenteert Marco samen met Jochem Meijers het middagprogramma 'Leuk is Anders!' en worden concertkaarten weggegeven bij Paul Rabbering (tussen 14.00 en 16.00 uur). In de avonduren (tussen 19.00 en 22.00 uur) tenslotte, dan speelt de band nog 2 of 3 nummer versterkt in het programma Lantinga en Swijnenberg. Stem die dag dus af op Radio 3fm en mail! meer info www.3fm.nl

printer-vriendelijke versie
top

DVD wordt positief ontvangen

geplaatst op: 07/12/2004

De nieuwe DVD 'A Bag Full Of Stories' krijgt positieve kritieken in de pers! Hier een eerste bloemlezing. "Een knap geregisseerde dokumentaire" (OOR). "Op deze dvd komen de Heideroosjes net zo energiek en vol passie over als dat ze recht voor je snufferd staan" (Fret). "Er zijn maar weinig bands die na anderhalf decennium nog steeds dezelfde gretige energie hebben als in hun begindagen...Heideroosjes heeft nog steeds die zeggingskracht....zelfs in de huiskamer slaat de vonk regelmatig over" (Dagblad Parool). "Heideroosjes verzaken nooit, ook niet na 15 jaar stoempen....het heilige vuur is nog lang niet gedoofd" (Dagblad De Limburger)

printer-vriendelijke versie
top

jubileumshows 15 jaar Heideroosjes

geplaatst op: 12/10/2004

Heideroosjes bestaan 15 jaar en dat moet gevierd worden! Enerzijds gebeurt dat met de DVD die in november verschijnt en met de†tour door het Nederlandse clubcircuit (december). Maar in januari dan barst het feest echt los!†Op vrijdag 21 januari en zaterdag 22 januari†vieren we ons 15 jarig bestaan met alle supporters. Vrijdag's in 013 te Tilburg (NL) en zaterdag in de AB te Brussel (B). Naast twee speciale support acts kun je een extra lang Heideroosjes-concert verwachten. Met daarin allerlei gasten, maffe nummers en gouwe ouwe! Je kunt je tickets reserveren bij: www.013web.nl (Tilburg) en www.abconcerts.be (Brussel). Meer details over de speciale gasten krijg je binnenkort. Hope to see you at our party!!!

printer-vriendelijke versie
top

HR steunen actie Amnesty

geplaatst op: 01/09/2004

Amnesty actie op Lowlands: NAVO troepen in Kosovo: Come Clean!

Kosovo was niet lang geleden het toneel van een verschrikkelijke oorlog. Op dit moment wordt het gebied bestuurd en beschermt door de internationale gemeenschap. De ergste ongeregeldheden zijn voorbij, maar sinds de aanwezigheid van de NAVO troepen is de vrouwenhandel in Kosovo enorm gegroeid. Veel vrouwen en minderjarige meisjes worden gedwongen tot prostitutie.

Op onze laatste CD roepen we de Nederlandse overheid op to "Come Clean". Dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen voor de verschrikkelijke massamoord in Screbrenica. In het verlengde daarvan steunen de Heideroosjes de actie van Amnesty op Lowlands dit jaar. De ruim 15.000 handtekeningen die zijn opgehaald roepen de Secretaris Generaal van de NAVO ("the NAVO Big Boss"), Jaap de Hoop Scheffer, op om een einde te maken aan de vrouwenhandel en de gedwongen prostitutie van vaak minderjarige meisjes.

De NAVO moet haar verantwoordelijkheid nemen! Ze heeft toegezegd om de rechten van de vrouwen te beschermen, maar "praatjes vullen geen gaatjes". Amnesty vraagt om werk te maken van het voorlichten van militairen en het vervolgen van militairen die zich schuldig maken aan het misbruiken van verhandelde vrouwen. Alleen zo kan er een einde komen aan de vrouwenhandel in Kosovo. Dus: Heb je tijdens Lowlands nog niet je handtekening gezet op de petitie, doe dat dan alsnog: Surf naar de site van Amnesty en zet je handtekening. Thanks!

printer-vriendelijke versie
top

Wat er komen gaat...

geplaatst op: 23/08/2004

Nog heel even en de Heideroosjes†'festival-tour' zit erop. We hebben weer een hoop steden, kleedkamers, podia en mensen gezien. Een slordige rekensom leert me dat meer dan 100.000 mensen de rozen deze zomer aan het werk hebben gezien...wow! Nieuwe plekken (Zweden, Denemarken) hebben we afgewisseld met vertrouwde festivals als Werchter (super!) en Lowlands (geweldig!). Met name dit laatstgenoemde concert was als een warme douche. We hadden niet verwacht zoveel respons te krijgen op Lowlands. In 1995 stonden we er voor het eerst en nu 9 jaar later was de grote tent wťťr bomvol. Dat is niet veel bands gegeven en daar zijn we trots op! Na deze festival-zomer maken we ons op voor 'n tour door de zalen. In september een paar in Nederland, daarna een package tour door Duitsland (met Peter Pan Speedrock en The Beans), wat losse concerten in onder meer Spanje en Frankrijk†en daarna (in december) een uitgebreide club-tour door Nederland. Die zal in het teken staan van 15 jaar Heideroosjes. Dus met allerlei fratsen, oude nummers, nieuwe shit en gasten. Hierover binnenkort meer. Voor nu iedereen bedankt voor jullie support en tot snel! Groet Marco namens HR

printer-vriendelijke versie
top

Eerste Heideroosjes DVD in de maak!

geplaatst op: 03/08/2004

Op dit moment werkt de band hard aan het samenstellen van de eerste Heideroosjes DVD! De titel: "A Bag Full Of Stories....15 years Heideroosjes". Voornaamste bestanddeel van dat schijfje zal een professionele documentaire zijn, gemaakt door regisseur Walter Siegers. Hij heeft de Heideroosjes de afgelopen 1,5 jaar gevolgd. Deze beelden in combinatie met meer dan honderd-uur archief-materiaal van de rozen wordt verwerkt in een film van +/- 45 minuten. Naast deze docu†bevat de DVD live songs† opgenomen in de afgelopen 15 jaar. De preciese release-datum†is over een paar weken†bekend maar het streven is november dit jaar. Meer informatie over de DVD vind je de komende weken op deze site!

printer-vriendelijke versie
top

eelco mag in de dagbehandeling

geplaatst op: 28/06/2004

Na een verbluffend snel revalidatieproces mag onze roadie Eelco nu al in de dagbehandeling! Dit wil zeggen dat hij deze week naar huis komt. Daarna zal hij een paar dagen in de week naar het revalidatiecentrum in Nijmegen gebracht worden om te werken aan verder herstel. Volgende week zal Eelco persoonlijk verslag doen op onze site. Dan kun je alle details lezen!

printer-vriendelijke versie
top

HR supporten Less Than Jake

geplaatst op: 29/04/2004

Heideroosjes zijn gevraagd als support act voor de -zeer binnenkort startende- Europese tour van LESS THAN JAKE. Deze ska-punkers uit de USA zijn (vooral buiten de Benelux) waanzinnig populair. HR zijn gevraagd wegens het uitvallen van de band Yellowcard (platina in USA en dus moeten ze daar touren). Samen met The A.K.A's zullen de Heideroosjes nu het voorprogramma verzorgen tijdens de shows in o.a. ItaliŽ, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De tour loopt al vanaf 11 mei. Alle reeds geplande HR-concerten in Nederland en BelgiŽ blijven gewoon staan. Check de tourdata!

printer-vriendelijke versie
top