FacebookInstagramTwitterYouTubeSpotify
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | CONTACT

NAVIGATIE

Luister op Spotify!


Spotify


Clip aanvragen bij The Box

geplaatst op: 27/04/2004

Je kan vanaf nu de clipaanvragen bij muziekzender The Box. LET WEL: in eerste instantie kan dat alleen voor 'OnTheRoxx', dus op de woensdag. Maar als jullie op die dag veel bellen, dan schuift de clip door naar de normale dagprogrammering. Dus bel 0909-9798 voor Scapegoat Revolution, clipcode is 812.

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes winnen Edison Award!

geplaatst op: 20/04/2004

Niet gedacht, toch gekregen. Heideroosjes hebben de Edison Award binnen! Dankzij alle mensen die op ons gestemd hebben. En als je in dezelfde categorie zit als Frans Bauer en Di-Rect dan zijn dat er niet weinig geweest. We zijn verbaasd maar voelen ons vereerd! En gesteund, door zoveel stemmers. Vreemd blijft het natuurlijk wel om genomineerd te zijn in de categorie "Beste Single Van Het Jaar". We vonden daarom ook dat we van de gelegenheid gebruik moesten maken om te zeggen waar 't op staat. Nadat we deze award hadden opgedragen aan Eelco en de rest van onze crew las Marco namens de band voor:

"Deze single-van-het-jaar is misschien 1x, nee ik overdrijf, 5x gedraaid. De bijbehorende, 20.000 euro kostende videoclip, misschien wel 7 of 8 keer. Deze single-van-het-jaar heeft op geen enkele playlist gestaan. Deze single-van-het-jaar is dus geflopt.

Voor wie ons niet kent; wij spelen samen sinds 1989. We hebben meer dan 150.000 albums verkocht. We touren over de hele wereld. Gisteren zijn we terug gekomen uit de USA en eind van de week vertrekken we voor een Europese tournee van 3 weken.

Deze single-van-het-jaar stond in Belgie 5 weken op  nummer 1 in de interactieve lijst van publieke omroep Studio Brussel. Maar ook hier in Nederland hebben we voldoende supporters die massaal stemmen, waardoor wij nu deze edison in ontvangst mogen nemen. En dat zonder steun van radio en TV.

Dat de commerciële zenders ons niet draaien omdat we niet in het format passen, dat begrijpen we. Zij moeten immers cola en ringtones verkopen, geen talent signaleren. Maar dat de PUBLIEKE omroepen ook steeds meer die kant opgaan, dat vinden we schandalig. Deze single-van-het-jaar is niet 'serious' genomen maar serieus GENOMEN. Of zoals Hans Teeuwen zou zeggen; deze single is 'in de reet geneukt'.

Afsluitend zou ik willen zeggen; dames en heren radio- en clipzendercoordinators, negeer de Heideroosjes supporters niet. Het zijn er meer dan je hoopt. Wij respecteren dit PUBLIEK wel. Dus grijp uw kans en bedien uw luisteraars. Want zij hebben hier en nu gesproken. Proost!printer-vriendelijke versie
top

Bericht van Eelco

geplaatst op: 12/04/2004

Hallo,

Zoals beloofd een up-date over hoe het met me gaat.
Ik zit nu sinds 5 weken in het revalidatiecentrum en dat begint al z´n vruchten af te werpen, zoals sommigen van jullie afgelopen zaterdag hebben kunnen zien! Wauw, wat was dat gaaf om er weer bij te zijn, al moest ik dan toekijken vanaf de zijkant. Dat viel niet mee...

Even over wat er nu precies gebeurd is:
Bij het ongeluk heb ik 2 nekwervels gebroken en die zijn verschoven (1,5 cm). Ik ben meteen geopereerd waarbij ze een stukje uit m´n heup hebben genomen en dit hebben ze tussen de 2 nekwervels gezet, zodat ze aan elkaar kunnen groeien. Dit is vastgezet met een metalen plaatje en schroeven.
Zoals jullie gehoord hebben was de eerste diagnose "hoge dwarsleasie met weinig kans op herstel". Gelukkig bleek het al vrij snel een incomplete dwarsleasie te zijn. Dit betekent dat er functies terug kunnen komen, maar welke en hoe, dat kunnen ze niet zeggen.
Inmiddels kan ik alles wel min of meer bewegen. Het moet allemaal weer sterk en soepel worden. Het gevoel is echter niet overal in orde. Ik heb dove en tintelende plekken op m´n armen, buik en benen. Als ik loop, loop ik op 2 slapende benen (vandaar dat gestrompel op het podium...).

In het revalidatiecentrum houden ze me goed bezig. Om 7.00 uur sta ik op. Om 8.00 uur begint de eerste therapie. Ik heb zo´n 6 therapieen per dag. Van fysio, tot ergo, loopgroep, handengroep, krachtgroep, enz. Een als ik vrij ben kijk ik lekker dvd´s op m´n kamer.
Ik ben dus hard aan het knokken en blijf positief. Ik heb de smaak sinds zaterdag weer te pakken, dus m´n doel blijft om terug te komen als Heideroadie.

Groeten Eelco,

Ps. Bedankt voor alle steun.

printer-vriendelijke versie
top

Pers onder indruk van HR op sxsw festival Texas

geplaatst op: 21/03/2004

Het concert van Heideroosjes op het prestigieuze South By Southwest Festival in Austin, Texas was geweldig. Het toonaangevende (en door heel USA gelezen) blad The Austin Chronicle schrijft in een recensie: " Veterans Heideroosjes pretty well leveled the place when they took over. Rather than relentless express-train thrash, they write in some peaks and valleys, with short, pugnacious lead singer Marco bellowing about "scapegoat revolution" and other vaguely political topics. True to their roots, there's a song dedicated to the Ramones and a number that translates roughly as "Drop Dead", which could pass for a Minor Threat song. By the end of their set the singer was exhorting the 6th Street crowd from a window, the bassplayer was up on top of the PA cabinets, and an anonymous punk rocker was cavorting around onstage. They burn more calories and write better songs than the standard-issue American punk band, and blew the first two bands right out the front door. Now THERE'S a lesson in how to rock!". Een goede start voor een usa-carriere dachten wij zo!! Lees het volledige verslag op www.austinchronicle.com/issues/dispatch/2004-03-19/music_live41.html

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes krijgen Edison Award?

geplaatst op: 02/03/2004

Lachen? De Heideroosjes zijn genomineerd voor een (prestigieuze) Edison Award! In de categorie 'single van het jaar 2003'. Da's een prijs die het Nederlandse publiek kan toekennen door middel van stemmen. Op een democratische manier heeft het Heideroosjes-legioen  een kans om alle platgedraaide pop-hype-bagger te verslaan. En middels diezelfde stem kan je radio- en tv-makers onder de neus wrijven dat ze HR moeten supporten. Dus grijp je kans en stem op 'damclub hooligan'! Je kan stemmen tot 15 maart, daarna niet meer. Ga naar www.edisonaward.nl/pop 

printer-vriendelijke versie
top

Bericht van Eelco

geplaatst op: 01/03/2004

Eelco vroeg ons om onderstaand bericht op de site te plaatsen:

Hallo mensen,

Ik wil namens mezelf, Susan, Roan en mijn familie iedereen ontzettend bedanken voor het sturen van mailtjes, kaartjes, berichtjes in het gastenboek en ander spul. Het is echt ongelooflijk zoveel reacties als er binnen gekomen zijn. De Rozen hebben alles uitgeprint en in een mooie map gedaan. Het geeft veel steun en ik haal er veel kracht en inspiratie uit!

Ik wil de mensen van het forum speciaal bedanken. De lekkere fruitmand (met aardbeien Saran !?!) en toffe kaart zijn goed aangekomen. Echt supertof van jullie!!!
Ondertussen ga ik nog steeds vooruit, ik ga er hard voor knokken, dus ik zou zeggen:
"I´ll be back..." (of in gewoon nederlands) "Jullie zijn nog niet van me af...."

Tot later,
Eelco

printer-vriendelijke versie
top

SINema stijgt door in albumlijsten België en Nederland!

geplaatst op: 27/02/2004

Gelukkig bereikt ons ook goed nieuws in deze tijden. Het nieuwe album SINema stijgt in de Nederlandse Album Top 100 naar nummer 49. In België stijgen we zelfs door naar nummer 14 in de Belgische Album Top 100. Da's supernieuws dachten wij zo!

printer-vriendelijke versie
top

Eelco overgebracht naar Nederland

geplaatst op: 19/02/2004

Gisteren (woensdag 18/02) is onze gitaarroadie Eelco overgebracht vanuit het UZ in Leuven (B) naar het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen (NL). Daar zal hij binnen een paar weken beginnen aan een langdurig revalidatie-traject. Zijn lichamelijke toestand is (globaal) hetzelfde als vorige week maar er is lichte verbetering. Gesteund door Susan en kleine Roan gaat Eelco keihard knokken voor meer verbetering. We houden je op de hoogte. Tot slot willen we namens Eelco nogmaals iedereen bedanken voor de opbeurende e-mails. Blijf ze sturen, hij leest ze allemaal maar kan -logisch- niet antwoorden. Maar hij put er veel kracht uit! Mail naar eelco@heideroosjes.com . Heb je papieren post voor Eelco dan kan dat via de Heideroosjes, postbus 6002, 5960 AA HORST (NL).

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES OP ROCK WERCHTER!

geplaatst op: 17/02/2004

Goed nieuws in barre tijden doet goed! Zoals het feit dat Heideroosjes dit jaar op het grootste Belgische festival Rock Werchter zullen spelen. Dat vind 2, 3 en 4 juli plaats in Werchter. Exacte speeldag zal zijn zaterdag 3 juli, op het hoofdpodium!

printer-vriendelijke versie
top

Nieuwe data afgelaste concerten

geplaatst op: 16/02/2004

De nieuwe data voor de afgelaste concerten in Nederland zijn bekend. Op vrijdag 07 mei halen we het concert in Brogum, ZIERIKZEE in. Een dag later op zaterdag 08 mei speelt HR in De Koog te NOORD SCHARWOUDE. Check ook de concertpagina. Meer nieuws over de afgelaste show in AB-Brussel volgt later deze week. Er wordt aan gewerkt!

printer-vriendelijke versie
top