FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIE

LAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


SINema stijgt door in albumlijsten België en Nederland!

geplaatst op: 27/02/2004

Gelukkig bereikt ons ook goed nieuws in deze tijden. Het nieuwe album SINema stijgt in de Nederlandse Album Top 100 naar nummer 49. In België stijgen we zelfs door naar nummer 14 in de Belgische Album Top 100. Da's supernieuws dachten wij zo!

printer-vriendelijke versie
top

Eelco overgebracht naar Nederland

geplaatst op: 19/02/2004

Gisteren (woensdag 18/02) is onze gitaarroadie Eelco overgebracht vanuit het UZ in Leuven (B) naar het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen (NL). Daar zal hij binnen een paar weken beginnen aan een langdurig revalidatie-traject. Zijn lichamelijke toestand is (globaal) hetzelfde als vorige week maar er is lichte verbetering. Gesteund door Susan en kleine Roan gaat Eelco keihard knokken voor meer verbetering. We houden je op de hoogte. Tot slot willen we namens Eelco nogmaals iedereen bedanken voor de opbeurende e-mails. Blijf ze sturen, hij leest ze allemaal maar kan -logisch- niet antwoorden. Maar hij put er veel kracht uit! Mail naar eelco@heideroosjes.com . Heb je papieren post voor Eelco dan kan dat via de Heideroosjes, postbus 6002, 5960 AA HORST (NL).

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES OP ROCK WERCHTER!

geplaatst op: 17/02/2004

Goed nieuws in barre tijden doet goed! Zoals het feit dat Heideroosjes dit jaar op het grootste Belgische festival Rock Werchter zullen spelen. Dat vind 2, 3 en 4 juli plaats in Werchter. Exacte speeldag zal zijn zaterdag 3 juli, op het hoofdpodium!

printer-vriendelijke versie
top

Nieuwe data afgelaste concerten

geplaatst op: 16/02/2004

De nieuwe data voor de afgelaste concerten in Nederland zijn bekend. Op vrijdag 07 mei halen we het concert in Brogum, ZIERIKZEE in. Een dag later op zaterdag 08 mei speelt HR in De Koog te NOORD SCHARWOUDE. Check ook de concertpagina. Meer nieuws over de afgelaste show in AB-Brussel volgt later deze week. Er wordt aan gewerkt!

printer-vriendelijke versie
top

Eelco zegt

geplaatst op: 13/02/2004

EELCO ZEGT "GO ON!"
"Jullie moeten doorgaan!" was het eerste wat Eelco zei toen we woensdag binnenkwamen op de intensive care van het UZ in Leuven. "Heideroosjes is niet zomaar een band, het is een gevoel. En dat moeten jullie blijven verspreiden" aldus een strijdbare Eelco. Het bezoek heeft de band en crew erg goed gedaan. Afgelopen zondag kregen we te horen dat Eelco vanaf de schouders verlamd was en dat er weinig tot geen kans op enig herstel was. Nu, amper een week later, kan hij beide armen en één hand bewegen. Bovendien kan hij 1 been bewegen. De doktoren spreken van "wonderbaarlijk" en "niet verwacht". Kortom, fantastisch nieuws. Neemt niet weg dat Eelco nog een hele lange weg te gaan heeft. Maar de ontwikkelingen van de laatste dagen geeft hemzelf, zijn familie en ons kracht om positief te blijven. En om de draad weer op te pakken. Want er speelt van alles door je hoofd als zo'n ongeluk gebeurt met iemand die je dierbaar is. "Dat had ik kunnen zijn" en "wil ik wel op een podium mensen entertainen terwijl onze kameraad verlamd in bed ligt"?. Geen van de bandleden kon/wou dan ook weer het podium op zonder support van Eelco hierin.

VERDERE VERLOOP VAN DE TOURNEE
We gaan dus door en zullen op 20 februari de tournee voortzetten. Het concert in Vera Groningen zal het eerste zijn. Met een gehuurde bus want de onze is nog steeds total loss. Verder hebben we afgelopen week onze backline uitgepakt en getest. Ons stabiele 'inpak-systeem' (ontworpen door Eelco) in combinatie met sterke flightcases (koffers) heeft gewerkt. Het merendeel van de backline is te repareren en zal spoedig weer bruikbaar zijn.
Over de show zelf: Allerlei vrolijke podium-fratsen die we voor deze tour in petto hadden, gaan we beperken. Met name het eerste concert zal doorbijten zijn omdat er na 10 jaar Eelco toch opeens iemand anders staat die onze gitaren aangeeft. En dat is een gemis. En hoe raar ook; de rozen-familie is door dit drama hechter dan ooit geworden en we gaan volle kracht verder. En we zullen keihard rocken om jullie een toffe tijd te geven!!printer-vriendelijke versie
top

ERNSTIG ONGELUK

geplaatst op: 09/02/2004

De bus van Heideroosjes heeft zondagmorgen ter hoogte van Diest (B) een ernstig ongeluk gehad. Twee crewleden raakten lichtgewond, gitaarroadie Eelco zwaargewond. De bus is total loss, het instrumentarium waarschijnlijk verloren gegaan. De cd-presentatie die zondagavond in Brussel zou plaatsvinden is afgelast. Op dit moment is het nog onzeker in hoeverre de komende concerten doorgaan of niet. Meer info volgt in de loop van de week op deze site.

(UPDATE) Marco heeft vanmiddag een reactie gegeven op het ongeluk aan 3voor12. Deze kun je hier lezen.

printer-vriendelijke versie
top

RECENSIES SINEMA

geplaatst op: 02/02/2004

Langzaam maar zeker verschijnen de recensies over de nieuwe CD. Tot nu overwegend positief. Cool! Komende weken zullen we deze lijst aanvullen want er staan nog een hoop recensies aan te komen.
"Het jaar is nog maar net van start gegaan en de ongetwijfeld beste plaat van 2004 in al een feit!....Marco en kornuiten hebben gevoel voor humor, snijden heikele thema's aan en hebben de ballen om in drie talen te zingen.... De inspiratievolle Heideroosjes zijn niet te stoppen, en daar zijn we heel blij mee" (Rif Raf, 02/04 België)
"verontwaardiging en humor zijn opnieuw de sleutelwoorden maar meer dan ooit staat het liedje centraal....SINema is erg prettig om te luisteren en consolideert ongetwijfeld de positie van de band in binnen- en buitenland" (FRET, januari 2004)
"deze muziek heeft iets onweerstaanbaars!" (Rock Tribune, februari 2004)
"Sinema is een plaat met het hart op de juiste plaats. Koesteren die Heideroosjes" (UP Magazine, nr 13)
"De magie is na 14 jaar nog altijd aanwezig....het getuigt van vakmanschap dat de Heideroosjes de muzikale diversiteiten tot een mooi sluitend geheel hebben weten te bouwen" (MindView, Belgium, nr 01/2004)

printer-vriendelijke versie
top

Marco's menselijke zonden

geplaatst op: 05/01/2004

Website Rockworst.nl heeft met Marco de 7 menselijke zonden doorgenomen.
Lees hier het resultaat
http://www.rockworst.nl/reports/interviews/marcoroelofs.html

printer-vriendelijke versie
top

Nieuwjaarsgroet van HR aan alle supporters!

geplaatst op: 24/12/2003

Namens de hele Heideroosjes-familie wens ik jullie het allerbeste voor 2004. Het komend jaar wordt een spannend hoofdstuk in het grote rozen-boek. Met een nieuwe plaat, lange tournees door onder meer de USA en ongetwijfeld toffe festivalconcerten. Al 14 jaar weten we ons staande te houden in het roerige muziekwereldje. Met vallen en opstaan zijn we gegroeid tot de band die we nu zijn. En we zijn er nog niet, want rock ’n roll blijft onberekenbaar. Da’s het mooie en tevens het frustrerende aan deze ‘tak van sport’. We werken hard en zetten alles aan de kant om te kunnen blijven doen wat we graag doen; muziek maken. Het vergt offers maar de erkenning en volle zalen zijn als een warme douche. Ik wil ook nu weer al onze supporters bedanken voor hun steun en vertrouwen in onze band. Zonder jullie zijn wij nergens, zo simpel is het gewoon.
2003 was een relatief rustig, weinig historisch jaar voor de band. We hadden geen nieuwe cd uit (en konden dus niet echt veel touren). Daarnaast hebben we veel in het repetitiehok gespendeerd (en dat is lang niet zo tof als live spelen!). We hebben peentjes gezweet om een nieuw album te maken. Maar het resultaat er mag zeker zijn. Je zult ’t zelf kunnen horen vanaf 09 februari. Het is een plaat die moet bewijzen dat de Heideroosjes nog steeds meetellen en in de eredivisie spelen. En dat gaat lukken, ik weet ’t zeker. Wat niet weg neemt dat Heideroosjes nog dagelijks in gevecht zijn met de hele muziekbizz. Ik kan een boek schrijven over de hilarische maar vaker depressief-makende gebeurtenissen in het muziekwereldje. Heideroosjes banen zich zo goed en zo kwaad als het kan een weg door die jungle van aasgieren, kontlikkers, minkukels en ander gespuis. Het vergt alle krachten maar we willen dit spel nog altijd enkel en alleen spelen op ONZE manier. En dat gaan we ook in 2004 weer keihard proberen. Samen met jullie hoop ik. Want whatever happens…. United scum rules!

Fijne dagen en alle goeds,
Marco namens HR

printer-vriendelijke versie
top

NIEUWE HEIDEROOSJES CLIP BIJNA KLAAR!

geplaatst op: 03/11/2003

Vorige week is de nieuwe Heideroosjes video opgenomen. Een clip voor het nummer 'damclub hooligan'. Het verhaal gaat over een hooligan die totaal de weg kwijt is en (als enige) fan van een ouderen damclub treinen en bussen sloopt. Bizar natuurlijk maar het wordt een weirde clip. In de hoofdrol speelt Ruben vd Meer (ook bekend als gestresste manager uit de cup-a-soup reclame...."NU EVEN NIET!!!"). Verder speelt Bef uit Abnormaal (dat tv-programma met dat ranzige konijn) een rolletje. De single ligt op 5 december in de winkel maar de video zal al eerder te zien zijn, waarschijnlijk vanaf 20 november. We houden je op de hoogte....!

printer-vriendelijke versie
top