FacebookTwitterYouTubeFairytale Records
NIEUWS | TOUR | MULTIMEDIA | PERSINFO | MERCHANDISE | CONTACT | BACKSTAGE AREA

NAVIGATIELAATSTE ALBUM

CEASE-FIRE


GSM-nummers

geplaatst op: 21/10/2003

Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om jullie per sms van belangrijke gebeurtenissen op de hoogte te brengen. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe single in de winkel ligt. Wil je dat? Mail dan je adresgegevens mét GSM-nummer naar merchandise@heideroosjes.com

printer-vriendelijke versie
top

BEAU NEUKT OP HEIDEROOSJES!

geplaatst op: 27/08/2003

Wie had dat gedacht. Heideroosjes als ultieme muziek voor een heftige vrijpartij? Beau van Erven Dorens (oa van RTL Boulevard) schijnt 't wel stimulerend te vinden. In de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Feestje' zet Beau het nummer 'Ik wil niks' op zodra hij sex bedrijft. Een keer of vijf zullen flarden van dit nummer dienen als decoratie voor romantische(?) beelden. 'Feestje' wordt geregiseerd door Ruud van Hemert (van o.a. de films Schatjes en Spetters). Naast Beau spelen ook Chantal Janzen en Antonie Kamerling mee. Volgend jaar februari zal de film in de bioscopen te zien zijn. Meer info volgt.

printer-vriendelijke versie
top

HEIDEROOSJES OP JUBILEUM-CD VAN TERRORGRUPPE

geplaatst op: 07/04/2003

De Duitse punkrockband TERRORGRUPPE bestaat 10 jaar. Om dit te vieren brengen onze muzikale kameraden op 14 april een verzamel-ceedee uit. Een heel dozijn bands heeft een rare, nooit eerder uitgebrachte of anderzins opmerkelijke song bijgedragen. Heideroosjes nemen deel met een Duitstalige versie van 'Nothing's Wrong'. Voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Was soll sein'. (Ook te downloaden op deze site). Naast de rozen bijdragen van onder meer No Fx, Mighty Mighty Bosstones, Swingin Utters, Lagwagon, Bouncing Souls. Meer info over de cd en het jubileum van Terrorgruppe vind je op www.terrorgruppe.com

printer-vriendelijke versie
top

Heideroosjes in het Duits?!

geplaatst op: 24/10/2002

Onlangs zijn Heideroosjes gevraagd om mee te werken aan een nieuw project van Stichting Conamus. Het gaat om een verzamel-cd waarop Nederlandse bands een nummer in het Duits zingen. Deze verzamelaar komt begin 2003 uit in Duitsland en is voornamelijk bedoeld als promotie van Nederlandse bands in het land van de 'wurstfresser'. Het resultaat van de HR-bijdrage kun je nu alvast beluisteren via MP3! De rozen hebben gekozen om 'Nothing's Wrong' te vertalen in 'Was Soll Sein'. Het resultaat klinkt (naar onze mening) lekker rauw. We houden je op de hoogte over de release-datum van de verzamel-cd. Andere bands die 1 nummer in het Duits hebben vertaald zijn o.a. The Scene, De Dijk, Rowwen Heze en wijlen Herman Brood.
Download hier de MP3 van 'Was soll sein' !

printer-vriendelijke versie
top

HR supporten Nomzano Fre School in Zuid-Africa.

geplaatst op: 26/09/2002

Via het bezoek aan de townships van Zuid Afrika kwamen de Heideroosjes in contact met Theo Tijssen uit het Limburgse Maasbracht. Hij doet samen met z'n vrouw al jaren goede dingen in diverse Zuid Afrikaanse armenwijken. Nomzano Fre School Stichting heet hun organisatie. Het is bewust een kleine stichting. Daardoor kunnen ze op een heel directe manier zorgen dat geld en goederen rechtsstreeks bij de mensen in de townships terecht komen. Waardoor ook van ieder financieel gift geen cent verloren gaat aan vage 'medewerkerskosten'. Bovendien moedigen ze toeristen aan om hun werk in de townships te gaan bekijken. Kortom; een goede zaak. Heideroosjes steunen deze stichting met een gift en mocht jij ook iets willen doen, financieel of in goederen, neem dan contact op met nomzano@hetnet.nl of kijk op de website www.nomzanofreschool.nl It's time to act right now...

printer-vriendelijke versie
top

Terugblik op het 12,5 jarig jubileum in Paradiso.

geplaatst op: 12/06/2002

Mensen, mensen, mensen wat hebben we genoten! Ik weet dat ik nu klink als een jubilaris die 25 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt en de personeelsvereniging bedankt voor het foeilelijke nepgouden horloge…. maar toch! Het concert in Paradiso was echt te gek. We zijn weken (zo niet maanden) bezig geweest met de voorbereidingen. Verschillende locaties overwogen in heel Nederland. Uiteindelijk besloten we te kiezen voor een kleinschalig feestje (500) in Limburg en een 'groterschalig' jubileumconcert in Paradiso. Lees de bandreactie

printer-vriendelijke versie
top

Paradiso was indrukwekkend, cool en gewldig!

geplaatst op: 10/06/2002

Bij deze willen we al onze trouwe supporters bedanken voor 'n fantastische jubileum-avond in Amsterdam. Paradiso kolkte, zweette(!), schreeuwde en sprong massaal.... en wij deden mee. Het onthaal vonden we indrukwekkend, deed ons goed. Het concert was supergaaf en de positieve energie die we terugkregen uit de zaal was adembenemend. Die hete pakken trouwens ook.... tip voor jubilarissen; hou je eigen kloffie aan want zo'n yuppie-outfit is alleen maar warm haha. Maar het strakke pak hoorde natuurlijk bij ons feest. Later deze week een uitgebreider verslag dus check de site uit voor meer foto's en persoonlijke terugblikken. Maar voor nu alvast een welgemeend 'thank you!'. Het is weer bewezen.... united scum rules!!
Fred, Frank, Marco, Igor en the crew......

printer-vriendelijke versie
top

Persbericht inzake CD prijzen

geplaatst op: 19/06/2001

HORST - Onlangs ventileerde De Heideroosjes op hun website kritiek op platenzaken die de laatste Heideroosjes-cd 'fast forward' voor meer dan 35 gulden verkopen. Deze 'mededeling-aan-de-supporters' werd door een ANP-medewerker opgepikt en rondgestuurd als een persbericht. Daarmee ontketende Heideroosjes ongewild opnieuw de (steeds weer oplaaiende) discussie over de hoogte van cd prijzen in Nederland. Gevolg: een storm van kritiek over en weer tussen detailhandel, platenmaatschappij, journalisten en de band

Standpunten zijn inmiddels uitgewisseld en conclusies zijn getrokken. Met dit persbericht willen Heideroosjes die conclusies op een rijtje zetten om zodoende deze discussie (voorlopig?) te stoppen.

1. Voor enkele kleine platenzaken bleek de inkoopprijs van de nieuwe Heideroosjes-cd te hoog om aan onze eis van maximaal 35 gulden te kunnen voldoen. Ze zouden dan niet meer hun normale winstmarge kunnen toepassen.

2. Deze zaken nemen relatief weinig exemplaren af bij de distributeur. Hierdoor kwamen ze niet in aanmerking voor de reguliere kortingsregeling(en). Sommige van deze kleine winkels hebben de winkelprijs toen omhoog gezet, zonder daarbij bewust onze policy inzake cd-prijzen te boycotten. Onze kritiek op deze zaken nemen we dan ook terug. (De kritiek op zaken die moedwillig onze lagere inkoopprijs niet doorberekenen aan hun klanten blijft natuurlijk staan).

3. Onze platenmaatschappij Epitaph en hun distributie-maatschappij Play It Again Sam (PIAS) hebben ons nu (en daarmee de detailhandel) verzekerd dat iedere winkelier de laatste Heideroosjes cd zal kunnen verkopen voor 35 gulden. Zonder daarbij iets van de gangbare winstmarge te moeten inleveren! Iedere winkel die de Heideroosjes-cd bij PIAS inkoopt krijgt een prijs die hem of haar daartoe in staat zal stellen. Desnoods met terugwerkende kracht.

4. Helaas heeft ook deze discussie niet duidelijk kunnen maken wie er nu verantwoordelijk is voor de relatief hoge cd-prijzen in Nederland. Detailhandel en platenmaatschappijen geven elkaar de schuld. Dat zal ook wel altijd zo blijven. Eén ding is zeker; aan de Heideroosjes ligt 't niet. Ons royaltypercentage wordt gekoppeld aan de inkoopprijs voor de winkeliers. Wij leveren dus ook in om onze supporters een schappelijke prijs aan te bieden.

Tot slot: De Heideroosjes hebben een hoop gezeik aan hun hoofd gehad doordat we kritiek uitte. Toch vinden wij deze discussie erg zinnig. Het houdt platenmaatschappijen, winkeliers en ons muzikanten scherp. Graag willen wij deze discussie nu sluiten. Tenminste het gedeelte waar de Heideroosjes bij betrokken zijn. Wij willen namelijk weer gaan doen waar we het beste in zijn…..het maken van keiharde gitaarmuziek voor onze supporters!

Met vriendelijke groet,

Fred, Marco, Frank & Igor
www.heideroosjes.comprinter-vriendelijke versie
top

Waarom de Heideroosjes geen fanclub hebben

geplaatst op: 15/11/2000

Regelmatig krijgen we vragen van mensen die lid willen worden van de Heideroosjes-fanclub. Ook zijn er regelmatig supporters die een fanclub willen opstarten. De Heideroosjes waarderen deze coole betrokkenheid vanuit de achterban. Toch hebben de bandleden van de Heideroosjes een fanclub altijd tegen gehouden. Waarom?
Door een up-to-date internetsite + een gratis nieuwsbrief houdt de band de supporters direct op de hoogte van het nieuws rondom de rozen. Dat is veel werk maar zo krijgen jullie wel informatie vanuit de band zelf. Er zit niks of niemand tussen. Een extra informatie-kanaal zoals een fanclub-blad is door onze internetsite en de nieuwsbrief dus niet meer interessant. (overigens: je kunt bij concerten onze lijst invullen. Dan krijg je af en toe de gratis nieuwsbrief thuis. Een briefje naar de postbus is ook voldoende).
Tot slot; supporters die graag met elkaar in contact willen komen kunnen terecht op ons internet-forum en in het gastenboek. Ook (zinnige) brieven aan de postbus van de band worden beantwoord!

printer-vriendelijke versie
top

Heideland op VPRO website

geplaatst op: 01/01/2000

De VPRO heeft op haar site een speciaal HEIDELAND ingericht.Hier staan o.a. verschillende live opnamen van Pinkpop, Lowlands, studio Amstel en nog veel meer op. Allemaal in RealAudio. Je kunt het zelf zien op http://www.vpro.nl/heideroosjes

printer-vriendelijke versie
top