Eelco zegt

Bericht geplaatst op: 13-2-2004

EELCO ZEGT "GO ON!"
"Jullie moeten doorgaan!" was het eerste wat Eelco zei toen we woensdag binnenkwamen op de intensive care van het UZ in Leuven. "Heideroosjes is niet zomaar een band, het is een gevoel. En dat moeten jullie blijven verspreiden" aldus een strijdbare Eelco. Het bezoek heeft de band en crew erg goed gedaan. Afgelopen zondag kregen we te horen dat Eelco vanaf de schouders verlamd was en dat er weinig tot geen kans op enig herstel was. Nu, amper een week later, kan hij beide armen en één hand bewegen. Bovendien kan hij 1 been bewegen. De doktoren spreken van "wonderbaarlijk" en "niet verwacht". Kortom, fantastisch nieuws. Neemt niet weg dat Eelco nog een hele lange weg te gaan heeft. Maar de ontwikkelingen van de laatste dagen geeft hemzelf, zijn familie en ons kracht om positief te blijven. En om de draad weer op te pakken. Want er speelt van alles door je hoofd als zo'n ongeluk gebeurt met iemand die je dierbaar is. "Dat had ik kunnen zijn" en "wil ik wel op een podium mensen entertainen terwijl onze kameraad verlamd in bed ligt"?. Geen van de bandleden kon/wou dan ook weer het podium op zonder support van Eelco hierin.

VERDERE VERLOOP VAN DE TOURNEE
We gaan dus door en zullen op 20 februari de tournee voortzetten. Het concert in Vera Groningen zal het eerste zijn. Met een gehuurde bus want de onze is nog steeds total loss. Verder hebben we afgelopen week onze backline uitgepakt en getest. Ons stabiele 'inpak-systeem' (ontworpen door Eelco) in combinatie met sterke flightcases (koffers) heeft gewerkt. Het merendeel van de backline is te repareren en zal spoedig weer bruikbaar zijn.
Over de show zelf: Allerlei vrolijke podium-fratsen die we voor deze tour in petto hadden, gaan we beperken. Met name het eerste concert zal doorbijten zijn omdat er na 10 jaar Eelco toch opeens iemand anders staat die onze gitaren aangeeft. En dat is een gemis. En hoe raar ook; de rozen-familie is door dit drama hechter dan ooit geworden en we gaan volle kracht verder. En we zullen keihard rocken om jullie een toffe tijd te geven!!

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 17-12-2018