Heideroosjes winnen Edison Award!

Bericht geplaatst op: 20-4-2004

Niet gedacht, toch gekregen. Heideroosjes hebben de Edison Award binnen! Dankzij alle mensen die op ons gestemd hebben. En als je in dezelfde categorie zit als Frans Bauer en Di-Rect dan zijn dat er niet weinig geweest. We zijn verbaasd maar voelen ons vereerd! En gesteund, door zoveel stemmers. Vreemd blijft het natuurlijk wel om genomineerd te zijn in de categorie "Beste Single Van Het Jaar". We vonden daarom ook dat we van de gelegenheid gebruik moesten maken om te zeggen waar 't op staat. Nadat we deze award hadden opgedragen aan Eelco en de rest van onze crew las Marco namens de band voor:

"Deze single-van-het-jaar is misschien 1x, nee ik overdrijf, 5x gedraaid. De bijbehorende, 20.000 euro kostende videoclip, misschien wel 7 of 8 keer. Deze single-van-het-jaar heeft op geen enkele playlist gestaan. Deze single-van-het-jaar is dus geflopt.

Voor wie ons niet kent; wij spelen samen sinds 1989. We hebben meer dan 150.000 albums verkocht. We touren over de hele wereld. Gisteren zijn we terug gekomen uit de USA en eind van de week vertrekken we voor een Europese tournee van 3 weken.

Deze single-van-het-jaar stond in Belgie 5 weken op† nummer 1 in de interactieve lijst van publieke omroep Studio Brussel. Maar ook hier in Nederland hebben we voldoende supporters die massaal stemmen, waardoor wij nu deze edison in ontvangst mogen nemen. En dat zonder steun van radio en TV.

Dat de commerciŽle zenders ons niet draaien omdat we niet in het format passen, dat begrijpen we. Zij moeten immers cola en ringtones verkopen, geen talent signaleren. Maar dat de PUBLIEKE omroepen ook steeds meer die kant opgaan, dat vinden we schandalig. Deze single-van-het-jaar is niet 'serious' genomen maar serieus GENOMEN. Of zoals Hans Teeuwen zou zeggen; deze single is 'in de reet geneukt'.

Afsluitend zou ik willen zeggen; dames en heren radio- en clipzendercoordinators, negeer de Heideroosjes supporters niet. Het zijn er meer dan je hoopt. Wij respecteren dit PUBLIEK wel. Dus grijp uw kans en bedien uw luisteraars. Want zij hebben hier en nu gesproken. Proost!

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018