Bericht van Eelco

Bericht geplaatst op: 12-4-2004

Hallo,

Zoals beloofd een up-date over hoe het met me gaat.
Ik zit nu sinds 5 weken in het revalidatiecentrum en dat begint al zīn vruchten af te werpen, zoals sommigen van jullie afgelopen zaterdag hebben kunnen zien! Wauw, wat was dat gaaf om er weer bij te zijn, al moest ik dan toekijken vanaf de zijkant. Dat viel niet mee...

Even over wat er nu precies gebeurd is:
Bij het ongeluk heb ik 2 nekwervels gebroken en die zijn verschoven (1,5 cm). Ik ben meteen geopereerd waarbij ze een stukje uit mīn heup hebben genomen en dit hebben ze tussen de 2 nekwervels gezet, zodat ze aan elkaar kunnen groeien. Dit is vastgezet met een metalen plaatje en schroeven.
Zoals jullie gehoord hebben was de eerste diagnose "hoge dwarsleasie met weinig kans op herstel". Gelukkig bleek het al vrij snel een incomplete dwarsleasie te zijn. Dit betekent dat er functies terug kunnen komen, maar welke en hoe, dat kunnen ze niet zeggen.
Inmiddels kan ik alles wel min of meer bewegen. Het moet allemaal weer sterk en soepel worden. Het gevoel is echter niet overal in orde. Ik heb dove en tintelende plekken op mīn armen, buik en benen. Als ik loop, loop ik op 2 slapende benen (vandaar dat gestrompel op het podium...).

In het revalidatiecentrum houden ze me goed bezig. Om 7.00 uur sta ik op. Om 8.00 uur begint de eerste therapie. Ik heb zoīn 6 therapieen per dag. Van fysio, tot ergo, loopgroep, handengroep, krachtgroep, enz. Een als ik vrij ben kijk ik lekker dvdīs op mīn kamer.
Ik ben dus hard aan het knokken en blijf positief. Ik heb de smaak sinds zaterdag weer te pakken, dus mīn doel blijft om terug te komen als Heideroadie.

Groeten Eelco,

Ps. Bedankt voor alle steun.

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018