HR steunen actie Amnesty

Bericht geplaatst op: 1-9-2004

Amnesty actie op Lowlands: NAVO troepen in Kosovo: Come Clean!

Kosovo was niet lang geleden het toneel van een verschrikkelijke oorlog. Op dit moment wordt het gebied bestuurd en beschermt door de internationale gemeenschap. De ergste ongeregeldheden zijn voorbij, maar sinds de aanwezigheid van de NAVO troepen is de vrouwenhandel in Kosovo enorm gegroeid. Veel vrouwen en minderjarige meisjes worden gedwongen tot prostitutie.

Op onze laatste CD roepen we de Nederlandse overheid op to "Come Clean". Dat zij haar verantwoordelijkheid moet nemen voor de verschrikkelijke massamoord in Screbrenica. In het verlengde daarvan steunen de Heideroosjes de actie van Amnesty op Lowlands dit jaar. De ruim 15.000 handtekeningen die zijn opgehaald roepen de Secretaris Generaal van de NAVO ("the NAVO Big Boss"), Jaap de Hoop Scheffer, op om een einde te maken aan de vrouwenhandel en de gedwongen prostitutie van vaak minderjarige meisjes.

De NAVO moet haar verantwoordelijkheid nemen! Ze heeft toegezegd om de rechten van de vrouwen te beschermen, maar "praatjes vullen geen gaatjes". Amnesty vraagt om werk te maken van het voorlichten van militairen en het vervolgen van militairen die zich schuldig maken aan het misbruiken van verhandelde vrouwen. Alleen zo kan er een einde komen aan de vrouwenhandel in Kosovo. Dus: Heb je tijdens Lowlands nog niet je handtekening gezet op de petitie, doe dat dan alsnog: Surf naar de site van Amnesty en zet je handtekening. Thanks!

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018