nieuw nummer Heideroosjes online!

Bericht geplaatst op: 19-4-2005

Dit jaar doen Heideroosjes even een stapje terug voor wat betreft concerten. Geen maanden van huis voor tournees. De band speelt alleen een selectief aantal festivalshows. Achter de schermen werkt men aan nieuwe songs maar een plaat wordt waarschijnlijk pas in 2006 verwacht. Toch doorbreekt Heideroosjes deze stilte nu met een nieuw nummer!

Marco verklaart: "Onlangs heb ik een tekst geschreven over de gespannen situatie waarin Nederland zich momenteel bevindt. Met name over de haatgevoelens tussen Nederlandse en buitenlandse jongeren. Wij wonen zelf in de regio Venray, waar onlangs die Moskee werd belaagt en waar veel onrust is tussen groepjes autochtonen en allochtonen. De inspiratie voor dit nummer lag dus letterlijk bij ons op de stoep". En omdat de tekst zó actueel is, wou de band er meteen iets mee doen. "Dit is ons statement tegen die onverdraagzaamheid. Dit is wat wij nu willen zeggen".

Het nummer heeft als titel 'HOLLAND BRANDT', met een knipoog naar London Calling van The Clash. De muziek van die klassieker heeft dan ook gediend als bodem voor de tekst. "Dat nummer heeft precies die ongemakkelijke, kille sfeer die hierbij past. Vandaar".

Vanaf 30 april is 'Holland Brandt' gratis te downloaden op de website!

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018