Pinkpop was geweldig!

Bericht geplaatst op: 17-5-2005

Vier keer kan ook scheepsrecht zijn! Wat een geweldige ontvangst kregen we afgelopen weekend op Pinkpop. En dat 10 jaar nadat we voor de eerste keer op dat festival speelden. Het voelt goed dat je na zoveel jaar nog steeds in staat bent om het festivalpubliek een muzikale draai om de oren te geven. Maar ook de pers blijkt positief. De (meestal zurige) Volkskrant spreekt vandaag van een “verassend punkconcert”.

Eerlijk is eerlijk: Ook Heideroosjes waren ‘aangestoken’ door de negatieve publiciteit rondom Pinkpop. We hadden ons dan ook al helemaal voorbereid op een halfvolle tent met tam publiek. Verbaasd keken we elkaar aan toen de 3fm-tent uitpuilde met luid schreeuwende supporters. Dat motiveerde ons om 110% tot aan het gaatje te gaan. Sowieso hadden we ons wél voorgenomen om het Pinkpop publiek meer te geven dan ‘zomaar’ een concert. Een duet met Sharon van Within Temptation was één van de extra’s die we hadden verzonnen. Met haar speelden we ‘Candy’ (Iggy Pop). Doordat het tourschema van Sharon overvol zit konden we dat nummer niet van tevoren samen repeteren. Twee uur voor onze show hebben ’t één keer akoestisch doorgespeeld in onze kleedkamer. Eigenlijk totaal bezopen om het dan toch live te gaan spelen maar het pakte goed uit. En het publiek vond ’t super.

Evenals onze versie van ‘A Bag Full Of Stories’ (samen met Tren en Theo van Rowwen Héze). Prachtig om zo’n bomvolle tent te zien meezwaaien! Al met al een geweldige pinkpop dus. Die voor mij pas maandagnacht om 1 uur eindigde (na een 11 uur durende marathon TV-uitzending waaraan ik meewerkte als presentator). Helemaal naar klote typ ik dit stukje dan ook. Maar wél zoals het spreekwoord luidt; “moe maar zéér voldaan”. Iedereen bedankt voor de support!

Marco namens de rozen

voor recensie VPRO-3voor12 klik hier

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018