Marco blikt terug en kijkt vooruit naar 2009

Bericht geplaatst op: 17-12-2008

Ik weet nog dat ik mijn nieuwe agenda opende (ja, ik heb nog een ‘old school’ agenda) en me afvroeg wat 2008 zou brengen. Een propvol gekladderde agenda verder kan ik zeggen dat het een enerverend jaar was. Op alle gebied. We namen risico. We weken af van gebaande paden en maakten een theatershow. Een voorstelling waarin we onszelf meer dan bloot gaven. Totaal niet punk, of daarom juist wel? Whatever. De reacties zijn positief dus het was een goede beslissing. Aan de andere kant; al had iedereen ons afgebrand, dan was het nóg een goede beslissing. Je moet als band doen wat je voelt. En de Heideroosjes roeien desnoods tegen de stroom in.

Ook kijk ik met plezier terug op de ‘normale’ shows in Wenen, Berlijn, Hamburg, Keulen en Budapest. We hebben in 2008 minder in het buitenland getourd omdat we ons goed wilden voorbereiden op de theatertour door Nederland en België. Die is nu bijna voltooid en de voorbereidingen voor 2009 –het jubileumjaar!- zijn al in volle gang. Het zal een druk jaar worden met veel concerten. Heerlijk! Want theater is leuk, maar zo’n festival-wei vol pogoënde mensen is ook héél vet.

Wat brengt 2009 dan? Tja, ik kan nog niet alles verklappen maar er komt een dubbel-album uit. In de maand mei. Hoe dat er precies uit gaat zien? Dat hoor je half januari. Tot die tijd moeten we het een beetje cryptisch houden, maar bijzonder wordt het zeker. Want 20 jaar samen in een band, dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan! Dat verdiend eigenlijk een vermelding in het Guiness Book Of Records haha. Al die ontelbare kilometers op elkaars lip in een bus, al die ontelbare uren wachten in een kleedkamer, meer dan 1500 keer op een podium raggen totdat je totaal leeg bent… It’s a dirty job, but someone’s got to do it! Maar serieus: We vinden het een eer dat er na 20 jaar nog altijd mensen naar onze concerten komen en onze T-shirts dragen. We hebben al veel bands zien komen (en gaan) en beseffen als geen ander dat keihard werken de enige manier is om je bestaansrecht te behouden. Daarom onze welgemeende nederige dank voor jullie steun het afgelopen jaar. Graag tot ergens in 2009!

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 19-12-2018