HEIDEROOSJES STOPPEN

Bericht geplaatst op: 14-9-2011

Punkrockband eindigt met nieuwe plaat en laatste tournee.

De Heideroosjes, Nederlands bekendste en meest spelende punkrockgezelschap gaat stoppen. De band opereert al tweeëntwintig jaar in ongewijzigde bezetting. Op MAANDAG 21 NOVEMBER verschijnt het nieuwe en tevens laatste studioalbum ‘CEASE-FIRE’. De week daarvoor start de laatste tournee door de zalen. De voorverkoop voor de afscheidstour start aanstaande zaterdag 17 september om 10.00 uur. In 2012 speelt Heideroosjes nog een select aantal festivals waarna in september het doek definitief valt.

Heideroosjes deden bijna 1500 optredens door heel Europa maar toerden ook in de Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. De band stond lange tijd onder contract bij het grootste punklabel ter wereld, het Amerikaanse Epitaph Records. Heideroosjes verkocht een paar honderdduizend albums en speelde meermalen op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter. Ook schuwde het viertal opmerkelijke samenwerkingen niet. Zo speelde de groep samen met het klassieke Metropole Orkest en maakte met Gerd Leers, destijds Burgemeester van Maastricht, een protestsong over het softdrugsbeleid. Ook werkte de band samen met uiteenlopende popartiesten zoals Henny Vrienten, Urbanus en Lemmy Killmister van de Engelse rockband Motörhead.

“Dit doet pijn tot in mijn botten” vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”.

Maar de intensieve levensstijl die bij het bandleven hoort maakte niet meer ieder bandlid gelukkig, zo blijkt. “Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”.

Daarom heeft de band besloten om nog één keer de studio in te duiken en samen de laatste plaat op te nemen. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”.

Marco, Frank, Fred, Igor

Voor meer (recent) nieuws; check onze internetsite!!! (www.heideroosjes.com)
Afgedrukt op: 16-10-2019